Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/32551
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorManganaris, George A.-
dc.contributor.authorΚαρνάου, Νέαρχος-
dc.date.accessioned2024-06-13T07:51:01Z-
dc.date.available2024-06-13T07:51:01Z-
dc.date.issued2023-08-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/32551-
dc.description.abstractΗ Olea europaea, γνωστή και ως Ελιά, είναι ένα είδος δένδρου που ανήκει στην Οικογένεια των Oleaceae και καλλιεργείται κυρίως στην Μεσόγειο. Είναι γνωστή για την παραγωγή ελιών, που αποτελούν την βάση για το ελαιόλαδο, ένα σημαντικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Τα δένδρα αυτά είναι πολυετή και έχουν την δυνατότητα να ζουν για εκατοντάδες χρόνια. Υπολογίζεται ότι καλλιεργούνται 600 ποικιλίες σε όλο τον κόσμο. Η καλλιέργεια της ελιάς είναι σημαντική για την οικονομία πολλών χωρών της Μεσογείου, αφού αποτελεί ένα φυσικό πλούτο τον οποίο διαθέτουν και εξάγουν σε άλλες χώρες. Η παρούσα πτυχιακή εργασία, εστιάζεται σε γνωστές ποικιλίες ελιάς από όλο τον κόσμο και παρουσιάζονται διάφορες πτυχές τους , όπως η φυσιογνωμία του δένδρου, Χαρακτηριστικά φύλλων, καρπών. ελαιολάδου, απόδοσης , Προτιμήσεις κλίματος , εδάφους και χρήσης καρπού. Η εργασία αυτή δομήθηκε με βάση την χώρα προέλευσης της κάθε ποικιλίας και οι πτυχές της κάθε ποικιλίας παρουσιάζονται σε σημεία. Συνοψίζοντας, η Olea europaea διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο τόσο στην οικονομία, όσο και την κουλτούρα των χωρών της Μεσογείου και παρέχει ευκαιρίες για εξειδικευμένη έρευνα και ανάπτυξη σε διάφορους τομείς .en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectελιέςen_US
dc.subjectελαιόλαδοen_US
dc.subjectγεωπονίαen_US
dc.subjectάρδευσηen_US
dc.titleΠεριγραφή των σημαντικότερων ποικιλιών ελιάς στον κόσμοen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2022-2023en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-5849-6104-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
BSC_Νέαρχος Καρνάου_2023_abstract.pdf292.74 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

15
Last Week
4
Last month
checked on Jul 11, 2024

Download(s)

22
checked on Jul 11, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons