Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/30524
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤζαμαλούκας, Ουράνιος-
dc.contributor.authorΠροκοπίου, Βασιλεία-
dc.date.accessioned2023-09-27T10:52:02Z-
dc.date.available2023-09-27T10:52:02Z-
dc.date.issued2023-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/30524-
dc.descriptionCalf nutrition is an important aspect of livestock production, as it can have a significant impact on the growth and development of the animals. Proper nutrition in the pre-weaning period is vital for optimal calf health and development, which in turn can lead to improved productivity in later life. This literature review presents some of the key factors influencing calf nutrition, including the composition and quality of colostrum, as well as the timing and method of weaning. In addition, it highlights the importance of the immunoglobulin (IgG) concentration of colostrum, as well as the role of milk replacer and starter diets in calf development. By understanding and managing calf nutrition, producers can improve the health and performance of their farm animals, ultimately leading to more efficient and profitable livestock production.en_US
dc.description.abstractΗ διατροφή των μόσχων είναι μια σημαντική πτυχή της αγελαδοτροφίας , καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη των ζώων. Η σωστή διατροφή κατά την περίοδο από την γέννηση έως πριν από τον απογαλακτισμό είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη της υγείας και της ανάπτυξης του μοσχαριού, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη παραγωγικότητα στη μετέπειτα ζωή. Αυτή η βιβλιογραφική μελέτη παρουσιάζει ορισμένους από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή των μοσχαριών, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης και της ποιότητας του πρωτογάλακτος, καθώς και του χρόνου και της μεθόδου απογαλακτισμού. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη σημασία της συγκέντρωσης του πρωτογάλακτος σε ανοσοσφαιρίνες (IgG),καθώς επίσης και τον ρόλο του υποκατάστατου γάλακτος και των τροφών εκκίνησης στην ανάπτυξη των μόσχων . Με την κατανόηση και τη διαχείριση της διατροφής των μοσχαριών, οι παραγωγοί μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την απόδοση των ζώων της μονάδας τους, οδηγώντας τελικά σε πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα κτηνοτροφική παραγωγή.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜόσχοςen_US
dc.subjectπρωτόγαλαen_US
dc.subjectαπογαλακτισμόςen_US
dc.subjectανοσοσφαιρίνεςen_US
dc.subjectαντισώματαen_US
dc.subject.otherCalfen_US
dc.subject.othercolostrum,en_US
dc.subject.otherweaningen_US
dc.subject.otherimmunoglobulinsen_US
dc.subject.otherantibodiesen_US
dc.titleΔιατροφή των μόσχων(Calf Nutrition)en_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2022-2023en_US
dc.relation.facultyFaculty of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-7675-6718-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ_Βασιλεία Προκοπίου_BSC_2023.pdfΠΕΡΙΛΗΨΗ187.97 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

75
Last Week
1
Last month
0
checked on Nov 22, 2024

Download(s) 50

56
checked on Nov 22, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons