Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/287
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΚωσταρή, Σαλώμη-
dc.date.accessioned2014-06-25T10:47:27Z-
dc.date.accessioned2015-11-27T12:51:19Z-
dc.date.available2014-06-25T10:47:27Z-
dc.date.available2015-11-27T12:51:19Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/287-
dc.descriptionWhey as the main byproduct during cheesemaking is recognized as valuable for producing many useful products. The most abundant component of whey is lactose and is responsible for the high BOD (biological oxygen demand) and COD (chemical oxygen demand) of the whey. To achieve annihilation of this environmental problem from the whey remaining in the production process of halloumi cheese, whey can be effectively utilized for the production of bio - ethanol, a renewable energy source. Bio-ethanol from whey is produced by the fermentation of lactose contained in whey using yeasts-microorganisms. Lactose-fermenting microorganisms include: Kluyveromyces lactis, K. marxianus, Candida pseudotropicalis, and Saccharomyces cerevisiae. The aim of this study is to simulate the production process of halloumi cheese and bio-ethanol from whey through software program SuperPro Designer. To achieve this target data were collected from a traditional dairy industry G. & I. KESES which produce halloumi cheese made from goat and/or sheep milk.en_US
dc.description.abstractΟ ορός του γάλακτος, ως το κύριο γαλακτοκομικό υποπροϊόν από την παραγωγή τυριών αναγνωρίζεται μέρα με την μέρα πολύτιμο για την παραγωγή πολλών χρήσιμων προϊόντων. Το πιο άφθονο συστατικό του τυρογάλακτος είναι η λακτόζη και είναι υπεύθυνη για το υψηλό BOD (biological oxygen demand) και COD (chemical oxygen demand) του τυρογάλακτος. Για να επιτευχθεί η σημαντική μείωση αυτού του περιβαλλοντικού προβλήματος από τον ορό που απομένει κατά την παραγωγική διαδικασία του χαλλουμιού, το τυρόγαλα μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα για την παραγωγή βιο-αιθανόλης, μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Βιο-αιθανόλη από το τυρόγαλα παράγεται από τη ζύμωση της λακτόζης που περιέχεται στο τυρόγαλα χρησημοποιώντας ζύμες-μικροοργανισμούς. Εκείνοι που προκαλούν ζύμωση της λακτόζης περιλαμβάνουν τους: Kluyveromyces lactis, K. marxianus, Candida pseudotropicalis, και Saccharomyces cerevisiae. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η προσομοίωση της διεργασίας παραγωγής χαλλουμιού και βιο-αιθανόλης από τον ορό γάλακτος μέσω του λογισμικού προγράμματος SuperPro Designer. Για την επίτευξη αυτού του στόχου συλλέχθηκαν μετρήσεις από την παραδοσιακή γαλακτοβιομηχανία αιγοπρόβειου χαλλουμιού Γ. & Ι. ΚΕΣΕΣ.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΟρός γάλακτοςen_US
dc.subjectΒιο-αιθανόληen_US
dc.titleΜελέτη για την χρήση του ορού γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου ως υπόστρωμα για την παραγωγή βιο-αιθανόληςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΚΩΣΤΑΡΗ ΣΑΛΩΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdf94.77 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 50

351
Last Week
1
Last month
2
checked on Oct 7, 2024

Download(s) 20

128
checked on Oct 7, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.