Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/26809
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΣταυρινίδης, Μενέλαος-
dc.contributor.authorΛουκά, Σταύρος-
dc.date.accessioned2022-08-02T11:57:03Z-
dc.date.available2022-08-02T11:57:03Z-
dc.date.issued2022-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/26809-
dc.descriptionIn the current study, the quantity and quality of tomato fruits produced through integrated or conventional greenhouse production methods were assessed. In the integrated production treatment, pest management practices relied on natural enemies or biological products, with bumble bees (Bombus terrestris) used for pollination. In the conventional production, chemical pesticides were applied against pests and diseases, with applications of the Globalga (Biochim, Italy) biostimulant to enhance fruit set. Tomato yield in the integrated production greenhouse was ca. 25% higher than that in the conventional production greenhouse. Fruits from conventional production were larger with higher consistency than those from integrated production. The integrated production yielded fruits with better coloration than those from conventional production, probably due to the pollination by bumblebees.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα διατριβή μελετήθηκε η επίδραση της επικονίασης με βομβίνους στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής ντομάτας. Σε ένα θερμοκήπιο χρησιμοποιήθηκε κυψέλη με βομβίνους Bombus terrestris και εφαρμόστηκαν μέθοδοι ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας ενώ σε δεύτερο θερμοκήπιο εφαρμόστηκε συμβατική φυτοπροστασία και έγιναν ψεκασμοί με το σκεύασμα υποβοήθησης της καρπόδεσης Globalga (Biochim, Italy). Μετρήθηκε η συνολική παραγωγή καρπών ντομάτας με την ολοκληρωμένη διαχείριση να δίνει περίπου 25% μεγαλύτερη παραγωγή από τη συμβατική. Μετρήθηκαν επίσης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, νωπό βάρος, πλάτος, ύψος, συνεκτικότητα σάρκας, ολικά διαλυτά στερεά, ολική οξύτητα, δείκτης ωρίμανσης, κορεσμός χρώματος, δείκτης χρώματος και απόχρωση. Η συμβατική καλλιέργεια έδωσε μεγαλύτερους και βαρύτερους καρπούς με μεγαλύτερη συνεκτικότητα αποτελέσματα που πιθανόν να οφείλεται στο σκεύασμα υποβοήθησης της καρπόδεσης Globalga που εφαρμοζόταν στη συμβατική καλλιέργεια. Η ολοκληρωμένη διαχείριση έδωσε καρπούς με καλύτερο χρωματισμό πιθανόν λόγω της φυσικής επικονίασης από τους βομβίνους.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΒομβίνοιen_US
dc.subjectΠοιοτικά χαρακτηριστικά ντομάταςen_US
dc.subjectΦυσική εποικονίασηen_US
dc.subjectΟλοκληρωμένη καλλιέργεια ντομάταςen_US
dc.subjectΘερμοκηπιακή ντομάταen_US
dc.titleΕπίδραση της επικονίασης με βομβίνους στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά θερμοκηπιακής ντομάταςen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2021-2022en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0002-6459-1941-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Σταύρος Λουκά Abstract.pdfAbstract288.39 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

72
Last Week
2
Last month
1
checked on 17 Μαϊ 2024

Download(s) 50

34
checked on 17 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons