Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/26708
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΜπότσαρης, Γιώργος-
dc.contributor.authorΑυγουστή, Χριστιάνα-
dc.date.accessioned2022-07-18T07:22:13Z-
dc.date.available2022-07-18T07:22:13Z-
dc.date.issued2022-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/26708-
dc.descriptionThe rapid development of technology alongside the modern way of living, highlights the needs to develop new ways and practices to improve and maximize life expectancy. Appropriate and balanced nutrition, which includes functional foods and especially probiotics, can improve wellbeing and at the same time increase the life expectancy. Probiotics can provide a shield against the harmful effects of pathogens and the emergence of various diseases by booting the immune system and improving the intestinal microbiome. The production of the intestinal microflora is of the great importance and should be considered from infancy, since the development of the intestinal microbiome is achieved from the first months of life. Avoiding the factors that can affect it, such as the use of antibiotics, is a powerful weapon for protection, which relates to the different consumer behaviors. Probiotics are essentially microorganisms that offer protection to the consumer by reducing the chances of incidence and, in some cases, recurrence of certain diseases. It is a very special category of microorganisms, since not all bacteria demonstrate probiotic effects. According to the FAO and WHO, microorganisms, to be probiotics, must fully comply with certain criteria. These criteria are examined and analyzed in this dissertation. Probiotics can provide an efficient and effective shield against several diseases, if consumed properly, which are not limited to gastrointestinal disorders.en_US
dc.description.abstractΗ ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και ο βιομηχανοποιημένος τρόπος ζωής, προσφέρει την ανάγκη για την εύρεση τρόπων, που να αυξάνουν όσο το δυνατό το προσδόκιμο ζωής. Η σωστή διατροφή και η ένταξη σε αυτή, λειτουργικών τροφίμων και ιδιαίτερα προβιοτικών, προσφέρει ευημερία και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αφού ο οργανισμός είναι διπλά ασφαλισμένος (ανοσοποιητικό σύστημα και εντερική μικροχλωρίδα) έναντι στην εισβολή παθογόνων και στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Η προστασία της εντερικής μικροχλωρίδας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από την βρεφική ηλικία, καθώς η διαμόρφωση της, επιτυγχάνεται από τους πρώτους μήνες ζωής. Η αποφυγή των παραγόντων που μπορούν να την επηρεάσουν, όπως η χρήση αντιβιοτικών, είναι ένα ισχυρό όπλο προστασίας, που εξαρτάται άμεσα από τις συνήθειες του καταναλωτή. Τα προβιοτικά, είναι μικροοργανισμοί που προσφέρουν προστασία στον καταναλωτή, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης και σε κάποιες περιπτώσεις, επανεμφάνισης, ορισμένων ασθενειών. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, καθώς δεν έχουν όλα τα βακτήρια προβιοτική δράση. Με βάση το FAO και WHO, οι μικροοργανισμοί, για να είναι προβιοτικοί, θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, τα οποία εξετάζονται και αναλύονται σε αυτή την εργασία. Τα προβιοτικά μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα σε πολλές ασθένειες, εάν καταναλώνονται σωστά, οι οποίες μπορεί να έχουν γαστρεντερική προέλευση χωρίς όμως να περιορίζεται η δράση τους σε αυτή.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΛειτουργικά τρόφιμαen_US
dc.subjectΠρεβιοτικάen_US
dc.subjectΠροβιοτικάen_US
dc.subjectΑντιβιοτικάen_US
dc.subjectΜηχανισμοί δράσηςen_US
dc.subjectΆμυνα σε διάφορες ασθένειεςen_US
dc.subject.otherFunctional foodsen_US
dc.subject.otherPrebioticsen_US
dc.subject.otherProbioticsen_US
dc.subject.otherAntibioticsen_US
dc.subject.otherMechanisms of actionen_US
dc.subject.otherDefense against various diseaseen_US
dc.titleΟι μηχανισμοί δράσης των προβιοτικών και τα οφέλη που προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμόen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2021-2022en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1el-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-3197-6535-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
πτυχιακή 2022 - προβιοτικά Περίληψη.pdfAbstract164.56 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons