Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/266
Πεδίο DCΤιμήΓλώσσα
dc.contributor.advisorΓκέκας, Βασίλης-
dc.contributor.authorΚοτανίδης, Ανέστης-
dc.date.accessioned2013-08-26T07:32:05Z-
dc.date.accessioned2015-11-27T12:50:34Z-
dc.date.available2013-08-26T07:32:05Z-
dc.date.available2015-11-27T12:50:34Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/266-
dc.descriptionΤο κρασί αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου καθώς αρχαία ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη του στο νησί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Με λύπη μας παρατηρούμε ότι οι γηγενείς κυπριακές ποικιλίες δεν έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό από τους κύπριους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όχι όσο τους αξίζει. Οι πολυφαινόλες, είναι χημικές ενώσεις οι οποίες επιδρούν σημαντικά και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις οργανοληπτικές ιδιότητες του οίνου, καθώς και την αντιοξειδωτική του ικανότητα. Επίσης οι πολυφαινόλες έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι η ανάλυση των οίνων που προέρχονται από παραδοσιακές και γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας τους και των ευεργετικών τους ιδιοτήτων Στην παρούσα πτυχιακή εργασία πάρθηκαν 13 διαφορετικά δείγματα οίνων εκ των γηγενών και παραδοσιακών Κυπριακών ποικιλιών: Ξυνιστέρι, Μαύρο, Μαραθεύτικο, Όφθαλμο, Γιαννούδι, Λευκάδα καθώς και Κουμανδαρία (οίνος φυσικός γλυκύς από μαύρο και ξυνιστέρι) και αναλύθηκαν ως προς την βιοενεργή τους σύσταση. Συγκεκριμένα έγιναν μετρήσεις για τον προσδιορισμό του φαινολικού προφίλ των οίνων και της αντιοξειδωτικής τους ικανότητας. Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η στατιστική ανάλυση έγινε με το λογισμικό Office Excel 2007.en_US
dc.description.abstractWine is one of the most traditional products of Cyprus, as its existence is proved from ancient founding thousands years ago. We regret to observe that the Cypriot native varieties do not have the required respect from Cypriot consumers in recent years, at least not as much as they deserve. Polyphenols are compounds which interfere significantly and largely determine the organoleptic qualities of the wine and its antioxidant capacity. They also have a positive effect on human health. The purpose of this research is the analysis of wines made from traditional and native varieties of Cyprus in order to highlight their value and their beneficial properties In this dissertation 13 different wine samples from of native and traditional Cypriot varieties: Xynisteri, Black, Maratheftiko Ofthalmo, Giannoudi, Lefkada and Koumandaria (Natural sweet wine from black and Xynisteri) were obtained and analyzed for their bioactive composition. Specifically, measurements were made to determine the phenolic profile of wines and their antioxidant capacity. Analysis of results and statistical analysis was performed with software Office Excel 2007en_US
dc.formatPDFen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Sciences, Cyprus University of Technologyen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή η αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτωνen_US
dc.subjectWineen_US
dc.subjectPolyphenolsen_US
dc.titleΑξιολόγιση κυπριακών οίνων ως προς την βιοενεργή τους σύστασηen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.dept.handle123456789/3en
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyearemptyen_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-3502-2210-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Κοτανίδης Ανέστης2013.pdf86.96 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε τη σύντομη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 50

236
Last Week
0
Last month
5
checked on 19 Μαϊ 2024

Download(s) 50

80
checked on 19 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα