Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23852
Title: Εταιρική ταυτότητα και ο επανασχεδιασμός του λογότυπου για την κοινότητα Ξυλοφάγου : προκλήσεις, λύσεις και εφαρμογές
Authors: Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος 
Keywords: Ξυλοφάγου--Κύπρος;Οπτική ταυτότητα;Εταιρική ταυτότητα
Advisor: Ζαντίδης, Ευριπίδης
Issue Date: 2020
Department: Department of Multimedia and Graphic Arts
Faculty: Faculty of Fine and Applied Arts
Abstract: Ζώντας σε μία αγροτική κοινότητα η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “αόρατη” σε ό,τι αφορά τον τομέα της δημιουργικής και γραφιστικής ανάπτυξης, η πτυχιακή αυτή εργασία αποσκοπεί στην τοποθέτηση της εταιρικής εικόνας της κοινότητας Ξυλοφάγου στο χάρτη της γραφιστικής δημιουργίας και ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, μέσα από ένα σύγχρονο, ορθό, οπτικό σχεδιασμό, η εταιρική ταυτότητα μιας κοινότητας, μπορεί να αποκτήσει ένα διαφορετικό χαρακτήρα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον και παράλληλα την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού, ακολουθήθηκαν συγκεκριμένα βήματα και διαδικασίες. Αρχικά, μέσα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση διερευνήθηκε ο όρος της εταιρικής ταυτότητας αλλά και διάφορες προσεγγίσεις για τον επανασχεδιασμό της. Μέσα από την παρουσίαση της υφιστάμενης οπτικής ταυτότητας της κοινότητας, εντοπίστηκαν οι ελλείψεις της που αξίζει να σημειωθεί ότι περιορίζεται στο λογότυπο της κοινότητας το οποίο σχεδιάστηκε από προσωπικό ενδιαφέρον ως μαθητής της Ε΄ Δημοτικού. Με βάση τις νέες τάσεις και με αναφορά στη βιβλιογραφική ανασκόπηση επανασχεδιάστηκε η νέα οπτική ταυτότητα της κοινότητας και παράλληλα διάφορες άλλες και συμπληρωματικές προτάσεις και ιδέες για την βελτίωση και ανάπτυξη της. Μέσα από έρευνας δράσης αξιολογήθηκε σε πρώτη φάση ο επανασχεδιασμός του λογοτύπου της κοινότητας «Ξυλοφάγου» και με βάση τις ενδείξεις και την ολοκλήρωση της εταιρικής ταυτότητας, ακολούθησε η αξιολόγηση της δεύτερης φάσης ελέγχου. Τέλος, η ολοκληρωμένη πρόταση για την νέα οπτική ταυτότητα της κοινότητας παρουσιάστηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου με απώτερο σκοπό την υιοθέτηση της.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/23852
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

CORE Recommender
Show full item record

Page view(s)

102
Last Week
1
Last month
5
checked on Apr 27, 2024

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons