Repository logoCyprus University of Technology
Log In(current)
Ελληνικά
English
  1. Home
  2. Cyprus University of Technology (Research Output)
  3. Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
  4. Συνόρθωση τοπικού δικτύου στην περιοχή Βασιλικού Λάρνακας
  • Details

Συνόρθωση τοπικού δικτύου στην περιοχή Βασιλικού Λάρνακας

Date Issued
May 2020
Author(s)
Κανάρης, Γιάννης  
Advisor
Δανέζης, Χρίστος  
Abstract
Ο στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η ίδρυση, μέτρηση και συνόρθωση ενός 3Δ γεωδαιτικού δικτύου ελέγχου στην περιοχή του Βασιλικού κοντά στο Μαρί επαρχία Λάρνακας . Το τοπικό δίκτυο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικής μελέτης που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη βιομηχανική περιοχή της Λάρνακας.
Στα πρώτα δυο κεφάλαια της πτυχιακής μελέτης πραγματοποιείται επισκόπηση των τεσσάρων συστημάτων GNSS με έμφαση στο αμερικανικό GPS.
Στα επόμενα δυο κεφάλαια μαθαίνουμε βασικά χαρακτηριστικά για τις κεραίες των δεκτών που χρησιμοποιούνται για επίγειες μετρήσεις και για τα διαφορά σφάλματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια του εντοπισμού.
Εν’ συνέχεια τα επόμενα δυο κεφάλαια επεξηγούν τις διάφορες τεχνικές μετρήσεων GPS που υπάρχουν όπως στατικός εντοπισμός, κινηματικός, επίσης ξεκινάμε να μαθαίνουμε περί διαφορικού GPS όπως απλές, δίπλες και τριπλές διάφορες, σταθμούς CORS και CYPOS.
Τα τελευταία κεφάλαια εστιάζονται στην επεξήγηση συνόρθωσης των τοπικών δικτυών, την μεθοδολογία και αποτελέσματα του τοπικού δικτύου που υλοποιήθηκε για σκοπούς της πτυχιακής μελέτης.
Για την ίδρυση τοπικού δικτύου κατασκευάστηκαν πέντε μόνιμοι σταθμοί για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής της Λάρνακας. Με την τεχνική του στατικού εντοπισμού έγινε ο προσδιορισμός της 3Δ τους θέσης, και με την χρήση του μονίμου σταθμού GNSS CYPOS Λεμεσού είχαμε λύσεις σε πραγματικό χρόνο.
Η μετέπειτα επεξεργασία στο γραφείο για σκοπό συνόρθωσης του δικτύου έγινε με την χρήση του λογισμικού προγράμματος Trimble Business Center και την χρήση δεδομένων από το κτηματολόγιο.
Subjects

GPS

Συνόρθωση

Δίκτυο

Στατικός εντοπισμός

GNSS

File(s)
Thumbnail Image
Name

Γιάννης Κανάρης.pdf

Size

2.63 MB

Format

Adobe PDF

Checksum (MD5)

a68ff6e9d123737fc2afa03e06e047cf

Explore by
  • Collections
  • Research Outputs
  • Researchers
  • Faculty & Departments
  • Theses
  • Patents
  • Projects
  • Journals
  • Conferences
Useful Links
  • Researcher Portfolio Guide
  • Researcher Profile
  • Create an ORCID ID
  • CUT Open Access Author Fund
  • ETDS Guide
Copyright Policies

Use Sherpa/Romeo to find publisher copyright policies

Go
Go
  • SPARC Author Addendum Engine
  • National Open Access Policy in Cyprus
Deposit your work to Ktisis
  • Self-archiving. Please sign in to Ktisis.
  • Email your work to:
    library.dspace@cut.ac.cy
  • Contact your subject librarian

Member of

OpenAIREre3dataOpenDOARCOREDART
Cyprus University of Technology
Library and
Information
Services

Copyright © 2022 - Library and Information Services Feedback - Built with DSpace-CRIS - 4Science

  • Accessibility settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
COAR NotifyCOAR Notify