Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14951
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΜπότσαρης, Γιώργος-
dc.contributor.authorΜιχαήλ, Αλέξανδρος-
dc.date.accessioned2019-08-21T08:27:10Z-
dc.date.available2019-08-21T08:27:10Z-
dc.date.issued2019-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/14951-
dc.descriptionIn recent years, it has been observed that ready-to-eat foods have earned consumers. It is a quick and easy solution for consumers. However, these foods and inappropriate treatment may pose a risk to consumers. In addition to ready-to-eat foods, the fact that several other foods also pose a risk to the health of consumers as ESBL micro-organisms are detected in them. Several researches presented below make references to various such foods found positive. Additionally, other investigations are also reported to refer to incidents in which patients have been hospitalized in hospitals that can be contaminated by food. The purpose of this project is to present the results of various studies on ready-to-eat foods, as well as other studies on various other foods. These studies aimed at the detection of ESBL microorganisms of the Enterobacteriaceae family and whether they can prevail in order to cause pathogenesis. In the first part of the work, a general reference will be made to the Enterobacteriaceae in terms of their general characterization. Then reference will be made to the ESBL microorganisms and their significance. And in the end, we will discuss and analyze the conclusions we make through the results of the investigations.en_US
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι τα τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση έχουν κερδίσει τους καταναλωτές. Αποτελεί μια γρήγορη και εύκολη λύση για τους καταναλωτές. Ωστόσο τα τρόφιμα αυτά και η μη σωστή επεξεργασία τους πιθανόν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους καταναλωτές. Εκτός από τα τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός ότι και διάφορα άλλα τρόφιμα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών καθώς ανιχνεύθηκαν σε αυτά ESBL μικροοργανισμοί. Διάφορες έρευνες που παρουσιάζονται πιο κάτω κάνουν αναφορές σε διάφορα τέτοια τρόφιμα στα οποία βρέθηκαν θετικά. Επιπρόσθετα παρουσιάζονται και άλλες έρευνες που κάνουν αναφορά και σε περιστατικά όπου νοσηλεύτηκαν ασθενείς σε νοσοκομεία που η επιμόλυνση τους μπορεί να οφείλετε σε τρόφιμα. Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η παρουσία των αποτελεσμάτων από διάφορες μελέτες που έγιναν σε τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση, άλλα και σε άλλες μελέτες που αφορούν διάφορα άλλα τρόφιμα. Οι μελέτες αυτές αποσκοπούσαν στην ανίχνευση των μικροοργανισμών ESBL της οικογένειας Enterobacteriaceae και κατά πόσο αυτά μπορούν να επικρατήσουν έτσι ώστε να προκαλέσουν παθογένεια. Στο πρώτο μέρος της εργασίας θα γίνει μια γενική αναφορά στα εντεροβακτήρια όσο αφορά τα γενικά χαρακτηρίστηκα τους. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στους μικροοργανισμούς ESBL και στη σημαντικότητα αυτών. Και στο τέλος θα γίνει μια συζήτηση και ανάλυση των συμπερασμάτων που βγάζουμε μέσα από τα αποτελέσματα των ερευνών.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστήμων, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστήμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectτρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωσηen_US
dc.subjectμικροοργανισμοί ESBLen_US
dc.subjectEnterobacteriaceaeen_US
dc.titleΕπιπολασμός μικροβίων που φέρουν ευρέως φάσματος β-λακταμάσες (Extended Spectrum β-lactamases) σε τρόφιμαen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2018-2019en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-3197-6535-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη Μιχαήλ Αλέξανδρος.pdf157.93 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 20

171
Last Week
1
Last month
1
checked on Oct 5, 2024

Download(s) 20

47
checked on Oct 5, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.