Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14937
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.authorΙωάννου, Κλεονίκη-
dc.date.accessioned2019-08-20T09:41:13Z-
dc.date.available2019-08-20T09:41:13Z-
dc.date.issued2019-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/14937-
dc.descriptionFrench varieties are closely related to the wild species of vine origin, probably origination in southwest France (Pyrenees) and Tunisia. Viognier is the most popular native white grape variety in the Rhône valley of France, mainly due to its varietal description and special oenological characteristics, which makes it a world-renowned Condrieu wine variety. Therefore, there is an increasing preference for its cultivation, being characterized as a rising and promising variety. It is considered as an extremely difficult winemaking variety to be cultivated but the combination of interactions due to the soil and climate conditions prevailing in the areas cultivated in the vineyards give a unique characteristic quality to the wine. Additionally, we find that "terroir" plays a key role, which is manifested in the wine tasting. It is characterized as a medium-acid wine with full aging potential. During the tasting, scents, flavors and aromas vary from apricots to roses and much to each other. At the same time, Chardonnay lovers will love Viognier, as it has similar features, although it promises much more.en_US
dc.description.abstractΟι γαλλικές ποικιλίες εμφανίζουν στενή συγγένεια με τον άγριο είδος αμπέλου, του οποίου η προέλευση, πιθανόν να προέρχεται από τη νοτιοδυτική Γαλλία (Πυρηναία) και την Τυνησία. Το Viognier είναι η δημοφιλέστερη ιθαγενής λευκή ποικιλία σταφυλιών της κοιλάδας του Ροδανού της Γαλλίας, κυρίως λόγω της ποικιλιακής περιγραφής και των ιδιαίτερων οινολογικών χαρακτηριστικών, που τη καθιστά ως ποικιλία παγκόσμιου φήμης των κρασιών Condrieu. Επομένως, παρατηρείται μια αυξανομένη προτίμηση για τη καλλιέργεια του, αφού χαρακτηρίζεται ως μια ανερχομένη και πολλά υποσχόμενη ποικιλία. Θεωρείται, ως μια εξαιρετικά δύσκολη οινοποιήσιμη ποικιλία για να καλλιεργηθεί, αλλά ο συνδυασμός των αλληλεπιδράσεων λόγω των εδαφοκλιματικών συνθήκων που επικρατούν στις περιοχές που καλλιεργούνται οι αμπελώνες δίδουν μια μοναδική χαρακτηριστική ποιότητα στο οίνο. Επιπρόσθετα, εντοπίζουμε πως "terroir" παίζει καθοριστικό ρολό, που φανερώνεται έμπρακτα στη γευσιγνωσία. Χαρακτηρίζεται ως οίνος μέσης οξύτητας με το πλήρες δυναμικό παλαίωσης. Κατά τη γευσιγνωσία, ποικίλουν οι μυρωδιές, οι γεύσεις και τα αρώματα, από βερίκοκα μέχρι τριαντάφυλλα και πολλά μεταξύ τους. Παράλληλα ,οι λάτρεις του Chardonnay θα αγαπήσουν το Viognier, καθώς έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, παρόλο που υπόσχεται πολύ περισσότερα.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστήμων, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστήμων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectViognieren_US
dc.subjectΣύστημα διαμόρφωσης της αμπέλουen_US
dc.subjectΤύπο του εδάφουςen_US
dc.subjectΓλυκοσίδες οίνουen_US
dc.subjectΚαλλιεργητικές φροντίδεςen_US
dc.subjectΩρίμανσηen_US
dc.subjectΟίνοςen_US
dc.subjectΠτητικές ουσίεςen_US
dc.subjectΆρωμαen_US
dc.subject.othertraining systemen_US
dc.subject.othervolatile compoundsen_US
dc.subject.otherglycosides winesen_US
dc.subject.otherviticultural practicesen_US
dc.subject.otherWine testingen_US
dc.subject.otherAroma of wineen_US
dc.subject.otherAcidity of wineen_US
dc.titleΗ αμπελουργική και οινολογική αξία της ποικιλίας Viognieren_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2018-2019en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Κλεονίκη-Ιωάννου Abstract.pdf212.51 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s) 20

181
Last Week
0
Last month
0
checked on Oct 5, 2024

Download(s) 20

70
checked on Oct 5, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.