Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/14484
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.authorΕυθυμίου, Μαρίνα-
dc.date.accessioned2019-07-11T08:06:09Z-
dc.date.available2019-07-11T08:06:09Z-
dc.date.issued2019-05-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/14484-
dc.descriptionTraditional foods are a fundamental part of the culture, history, identity and lifestyle of a region or a country. From a biotechnological point of view, traditional foods are characterized by a representative microflora that is a characteristic of the area and the methodology by which they are produced. Cypriot traditional cured meats are products with unique characteristics due to the production methods and the fermentation into which they are subjected by indigenous microbial strains, which make them closely related to the Cypriot environment and tradition. The study of the biodiversity of microorganisms found in sausages can contribute to a better understanding of their role in the organoleptic profile, quality, safety and the development of innovative products. The Next Generation Sequencing techniques in combination with classical molecular and microbiological techniques allow the identification of the microbial ecology of the traditional Cypriot sausages from Pitsilia and Pafos regions. The extraction of nucleic acids is the first step in most molecular applications. Therefore, determining the most suitable DNA isolation method is very important for the subsequent molecular procedures for microorganisms’ identification. The aim of this study is the selection of the most effective microbial DNA isolation protocol for the analysis of the microbiome existed in Cypriot sausages as estimated via microbiological and molecular methods.en_US
dc.description.abstractΤα παραδοσιακά τρόφιμα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας και της ταυτότητας μιας περιοχής ή μιας χώρας. Από βιοτεχνολογικής άποψης, χαρακτηρίζονται από μια αντιπροσωπευτική μικροβιακή χλωρίδα η οποία είναι χαρακτηριστική της περιοχής και της μεθοδολογίας με την οποία παρασκευάζονται. Τα κυπριακά παραδοσιακά αλλαντικά αποτελούν προϊόντα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο λόγω των μεθόδων παραγωγής, όσο και της ζύμωσης στην οποία υπόκεινται από ιθαγενή μικροβιακά στελέχη, γεγονός που τα καθιστά στενά συνυφασμένα με το κυπριακό περιβάλλον και παράδοση. Η μελέτη της βιοποικιλότητας των μικροοργανισμών που βρίσκονται στα Κυπριακά Παραδοσιακά Λουκάνικα Πιτσιλιάς και Πάφου μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του ρόλου τους στο οργανοληπτικό προφίλ, στην ποιότητα, στην ασφάλεια αλλά και στη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων. Οι τεχνικές αλληλούχησης επόμενης γενιάς σε συνδυασμό με τις κλασσικές μοριακές και μικροβιολογικές τεχνικές επιτρέπουν τον προσδιορισμό της μικροβιακής οικολογίας των παραδοσιακών προϊόντων. Η εξαγωγή των νουκλεϊκών οξέων είναι το πρώτο βήμα στις πλείστες μοριακές εφαρμογές. Επομένως, ο προσδιορισμός της καταλληλότερης μεθόδου απομόνωσης DNA είναι εξαιρετικά σημαντικός για τις μετέπειτα μοριακές διαδικασίες ταυτοποίησης μικροοργανισμών. Στόχο της παρούσας μελέτης αποτελεί η επιλογή του αποδοτικότερου πρωτοκόλλου απομόνωσης DNA προκειμένου να επιτευχθεί η ανάλυση του μικροβιώματος των κυπριακών παραδοσιακών λουκάνικων με μικροβιολογικές και μοριακές μεθόδους.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΠαραδοσιακά λουκάνικαen_US
dc.subjectΟξυγαλακτικά βακτήριαen_US
dc.subjectΖύμεςen_US
dc.subjectΣταφυλόκοκκοι αρνητικοί στην κοαγκουλάσηen_US
dc.subjectΜικροβιακή καλλιέργειαen_US
dc.subjectΕξαγωγή DNAen_US
dc.subjectμοριακή ανάλυσηen_US
dc.subjectqPCRen_US
dc.subject.otherMolecular analysisen_US
dc.subject.otherqPCRen_US
dc.subject.otherLactic acid bacteriaen_US
dc.subject.otherTraditional sausagesen_US
dc.subject.otherYeastsen_US
dc.subject.otherCoagulase-negative staphylococcien_US
dc.subject.otherMicrobial cultureen_US
dc.subject.otherDNA extractionen_US
dc.titleΕπίδραση διαφορετικών μεθοδολογιών εηαγωγής DNA στην ανάλυση του μικροβιώματος κυπριακών παραδοσιακών αλλαντικώνen_US
dc.typeMSc Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2018-2019en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc-
item.openairetypemasterThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Εργασίες/ Master's thesis
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη Μαρίνα Ευθυμίου.pdfΠερίληψη130.33 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

116
Last Week
0
Last month
1
checked on May 11, 2024

Download(s) 10

42
checked on May 11, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.