Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12368
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΤσάλτας, Δημήτριος-
dc.contributor.authorΠαπακώστα, Αντιγόνη-
dc.date.accessioned2018-07-25T09:32:10Z-
dc.date.available2018-07-25T09:32:10Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/12368-
dc.descriptionFermentation technology and yeast biology have evolved over the last few years, so wine producers are looking for ways to produce wines with a different character, aromas and flavours that are accessible to the consumer and at the same time unique shoeing new, interesting characteristics. Due to the fact that not many alterations can be made to the grapes in the field, the changes that can be made are during the vinification process such as the use of wild yeasts. Wild yeasts were used in the present work, isolated from the environment of the Makkas winery in Statos – Vouni Panagias (Pafos) region of Cyprus, and were used as starting cultures for the production of wine from Xynisteri grapes. The aim of this paper was to evaluate their oenological properties during the alcoholic fermentation, without serious interventions, a process that takes place in the traditional vinification.en_US
dc.description.abstractΗ τεχνολογία ζύμωσης του μούστου και η βιολογία των ζυμών έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό και οι οινοπαραγωγοί ψάχνουν τρόπους παραγωγής κρασιών με διαφορετικό χαρακτήρα, αρώματα και γεύσεις που να είναι προσιτά στο καταναλωτικό κοινό ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν νέα ενδιαφέροντα και ξεχωριστά αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Καθώς δεν μπορούν να γίνουν πολλές μετατροπές του αρωματικού προφίλ μιας ποικιλίας σταφυλιού στον αγρό, οι αλλαγές που επιδιώκει ένας οινοποιός βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία οινοποίησης. Στο στάδιο αυτό χαρακτηριστικό ρόλο διαδραματίζει η ζύμη ή ζύμες που χρησιμοποιούνται. Την τελευταία δεκαετία μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση γηγενών στελεχών ζυμών οινοποίησης (Saccharomycescerevisiae). Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιήθηκαν γηγενείς απομονώσεις ζυμών του είδους Saccharomycescerevisiae, οι οποίες απομονώθηκαν από αμπελώνες του οινοποιείου Μακκάς στην περιοχή του Στατού – Βουνί Παναγιάς (Πάφος) στην Κύπρο, και χρησιμοποιήθηκαν ως καλλιέργειες εκκίνησης για την παραγωγή οίνου σε σταφύλια ποικιλίας Ξυνιστέρι. Σκοπός αυτής της εργασίας ήταν να εντοπιστούν άγριες ζύμες οι οποίες θα φέρουν εις πέρας την αλκοολική ζύμωση για την παραγωγή κρασιού χωρίς τον απαραίτητο εμβολιασμό εμπορικών σκευασμάτων ζυμών Saccharomycescerevisiae, μια διαδικασία η οποία συμβαίνει στην συνήθη οινοποίηση.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτωνen_US
dc.subjectΖύμωσηen_US
dc.subjectΟινοπαραγωγοίen_US
dc.subjectΚρασίen_US
dc.subjectSaccharomycescerevisiaeen_US
dc.subjectΞυνιστέριen_US
dc.titleΠιλοτική δοκιμασία ζυμών οινοποίησης σε ζύμωση της ποικιλίας ξυνιστέριen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2017-2018en_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0001-6546-3602-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ABSTRACT.pdf9.4 kBAdobe PDFView/Open
ΠΕΡΙΛΗΨΗ.pdf53.27 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

245
Last Week
1
Last month
2
checked on Oct 7, 2024

Download(s) 20

136
checked on Oct 7, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.