Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12359
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΚωνσταντίνου, Ανδρούλλα-
dc.date.accessioned2018-07-25T06:31:11Z-
dc.date.available2018-07-25T06:31:11Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/12359-
dc.descriptionThis study investigated the effect of temperature on the preservation of yogurt after its expiry date. Specifically, 10 commercial traditional and strained yoghurts were collected on 3 separate occasions. During this study, we performed physicochemical. pH and acidity. Additionally, except for this analyses, were microbiological analyses were performed in order to determine the presence of yeasts/moulds, coliforms and lactic acid bacteria. The results of the experiment were similar to the results of previous studies. These results are very useful to see if companies are implementing hygiene and food safety regulations And finally, we checked if there was or not any difference between traditional and strained yoghurts after the expiration date at the temperatures of fridge of a household as well as maximum time after the expiration date where the characters of yoghurts’ deterioration on the package.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία μελετήθηκε η επίδραση της θερμοκρασίας στην διατήρηση των γιαουρτιών μετά την ημερομηνία λήξης τους. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν 10 παραδοσιακά και βιομηχανοποιημένα - στραγγιστά γιαούρτια από το εμπόριο σε 3 διαφορετικές ημερομηνίες/παρτίδες. Κατά την διάρκεια αυτής της μελέτης πραγματοποιήθηκαν φυσικοχημικές αναλύσεις, και προσδιορίστηκε το pH και η οξύτητα. Επιπρόσθετα, έγιναν και μικροβιολογικές αναλύσεις. Οι μικροβιολογικές αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν για τον έλεγχο παρουσίας μυκήτων ή ζυμών, κολοβακτηριδίων και οξυγαλακτικών βακτηρίων. Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν παρόμοια με αποτελέσματα προηγούμενων εργασιών. Η πληροφορία που αντλούμε από αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ χρήσιμη για τον έλεγχο εάν οι εταιρείες παρασκευής γιαουρτιών εφαρμόζουν τους κανονισμούς υγιεινής και ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας κατά την παρασκευή των γιαουρτιών. Και το τελευταίο που είχε ελεχθεί ήταν η ύπαρξη όχι διαφορών μεταξύ ενός παραδοσιακού και ενός βιομηχανοποιημένου γιαουρτιού μετά από την ημερομηνία λήξης σε θερμοκρασίες ενός οικιακού ψυγείου, καθώς και το χρόνο μετά τη ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία στον οποίο δεν παρατηρείτε κάποια αλλοίωση.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΠαραδοσιακό γιαούρτιen_US
dc.subjectΒιομηχανοποιημένα - στραγγιστά γιαούρτιαen_US
dc.subjectΕταιρείες παρασκευής γιαουρτιώνen_US
dc.titleΜελέτη διατηρησιμότητας και μικροβιολογικής ποιότητας παραδοσιακώνμκαι στραγγιστών/βιομηχανοποιημένων γιαουρτιών απο την κυπριακή αγοράen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Scienceen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2017-2018en_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

179
Last Week
0
Last month
4
checked on May 11, 2024

Download(s) 50

55
checked on May 11, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.