Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10227
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΦωτόπουλος, Βασίλειος-
dc.contributor.authorΠαύλου, Γιαν-Ιουλιάν-
dc.date.accessioned2017-08-10T09:35:35Z-
dc.date.available2017-08-10T09:35:35Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/10227-
dc.descriptionΓνωρίζοντας την αρνητική επίδραση που προκαλούν οι αβιοτικές καταπονήσεις όπως η αλατότητα στη γεωργική παραγωγή και την ανάγκη που θα παρουσιαστεί στο μέλλον για αυξημένη παραγωγή τροφίμων, γίνεται έρευνα για εξεύρεσή μιας οικονομικά αποδοτικής λύσης για ανταπόκριση στο πρόβλημα. Η χρήση της χημικής έναυσης φυτών θεωρείται ότι στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει αυτή την λύση. Στο παρών πείραμα εξετάστηκαν οι πιθανές επιδράσεις της εξωγενής μελατονίνης, εφαρμοσμένης με τη χρήση της χημικής έναυσης φυτών σε φυτά βασιλικού, τα οποία εκτέθηκαν σε καταπόνηση υψηλής αλατότητας υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Η μελατονίνη αποτελεί ένα υποσχόμενο μόριο το οποίο παράγεται από τα φυτά. Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν ενίσχυση της ήδη υφιστάμενης ανθεκτικότητας του βασιλικού σε χαμηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, συγκεκριμένα στη συγκέντρωση των 5μΜ. Τα θετικά αποτελέσματα δίνουν τη βάση για περαιτέρω έρευνα στο πεδίο, με απώτερο σκοπό τη δοκιμή σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές του αγρού.en_US
dc.description.abstractDue to the decrease of crop yield caused by abiotic stress factors such as salinity and the increased future need for food, there is an ongoing research to develop a cost – efficient method to encounter the decreased crop production. A promising method is the usage of plant chemical priming. Melatonin is a tryptophan-based molecule that has been used with success for plant priming in many researches. The aim of the current experiment was to find if there are any effects of exogenous melatonin applied with the method of plant priming on basil plants which were exposed to high salinity stress and under control conditions. The results show enhancement of the salinity tolerance attributes of basil with the usage of 5μΜ melatonin concentration. The results direct towards the continuation of the experiments on the topic with the aim to conduct a field experiment, in order to evaluate the potential effect of melatonin as a plant priming agent under field conditions.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectSalinityen_US
dc.subjectPlant primingen_US
dc.subjectMelatoninen_US
dc.subjectBasilen_US
dc.subject.otherΧημική έναυση φυτούen_US
dc.subject.otherΜελατονίνηen_US
dc.subject.otherΑλατότηταen_US
dc.subject.otherΒασιλικόςen_US
dc.titleΕπίδραση της μελατονίνης στην ανθεκτικότητα φυτών βασιλικού (Ocimum basilicum) στην αλατότηταen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyear2019-2020en_US
item.languageiso639-1el-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypebachelorThesis-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-1205-2070-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
ΠΕΡΙΛΗΨΗ - ABSTRACT.pdfAbstract193.29 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

254
Last Week
0
Last month
0
checked on Oct 4, 2024

Download(s) 50

106
checked on Oct 4, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.