Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/10129
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαπαδήμας, Φώτης-
dc.contributor.authorΙωάννου, Χριστίνα-
dc.date.accessioned2017-06-19T06:46:16Z-
dc.date.available2017-06-19T06:46:16Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14279/10129-
dc.descriptionIn the present study the following aspects were studied: a) the acceptance of donkey milk to Cypriot consumers, b) the impact of donkey milk consumption to people who consume this milk for the potential therapeutic properties, c) integrated management of a privately owned donkeys breeding farm and d) the chemical composition of donkey milk in ten animals with different phenotypic characteristics. The milk samples were analyzed for the following parameters: fat, protein, total solids, pH, lysozyme, lactoferrin and immunoglobulin A (IgA). The results of the questionnaire, regarding the acceptance of donkey milk by Cypriot consumers, showed that Cypriot consumers are informed about the potential therapeutically properties of donkey milk and for the existence of this type of milk in Cyprus. Moreover, the main reasons that deter the consumers to buy this product were examined. In addition, the results of the questionnaire, regarding people who consume this milk for the potential therapeutic properties, showed that the main diseases of people who consume donkey milk are: allergic asthma, cough, diseases of immune and skin. The questionnaire analyzed the quantity and the consumption period needed to improve their symptoms. Furthermore, the main problems that face a donkey farm were examined.en_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία μελετήθηκε: α) η αποδοχή των Κύπριων καταναλωτών για το γαϊδουρινό γάλα, β) οι επιπτώσεις της κατανάλωσης γαϊδουρινού γάλακτος σε άτομα που καταναλώνουν το συγκεκριμένο γάλα λόγω των πιθανών θεραπευτικών του ιδιοτήτων, γ) η ολοκληρωμένη διαχείριση μιας ιδιόκτητης φάρμας εκτροφής όνων και δ) η χημική σύσταση του γαϊδουρινού γάλακτος σε δέκα ζώα που παρουσιάζουν διαφορετικά φαινοτυπικά χαρακτηριστικά. Τα δείγματα γάλακτος εξετάστηκαν για τις εξής παραμέτρους: λίπος, πρωτεΐνη, ολικά στερεά, pH, λυσοζύμη, λακτοφερίνη και ανοσοσφαιρίνη-α. Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για την αποδοχή των Κύπριων καταναλωτών στο γαϊδουρινό γάλα έδειξαν ότι, το Κυπριακό καταναλωτικό κοινό είναι ενήμερο για την ύπαρξη του γαϊδουρινού γάλακτος στην Κύπρο, καθώς και για τις πιθανές θεραπευτικές του ιδιότητες. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν οι κύριοι παράγοντες που δρουν αποτρεπτικά στο να προβεί ο καταναλωτής στην αγορά του. Επίσης, τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου σε καταναλωτές του γαϊδουρινού γάλακτος εξέτασαν τις κυριότερες ασθένειες των ατόμων που καταναλώνουν το συγκεκριμένο γάλα, οι οποίες είναι το αλλεργικό άσθμα, ο βήχας, παθήσεις του ανοσοποιητικού και δερματικές παθήσεις. Επιπρόσθετα, καταγράφηκε η ποσότητα που κατανάλωσαν και η χρονική περίοδος που μεσολάβησε μέχρι τη βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Ακόμη, καταγράφηκαν τα κύρια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια φάρμα εκτροφής όνων. Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων σε δέκα ζώα με φαινοτυπικές διαφορές έδειξαν ότι μόνο η πρωτεΐνη παρουσιάζει διαφορετική συγκέντρωση, τόσο σε γαϊδούρια με διαφορετικά φαινοτυπικά χαρακτηριστικά, όσο και μεταξύ των ημερών δειγματοληψίας. Επιπρόσθετα, το στερεό υπόλειμμα, η λυσοζύμη, η λακτοφερίνη και η ανοσοσφαιρίνη-α παρουσιάζουν στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των ημερών, χωρίς να παρουσιάζουν στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των ζώων την ίδια ημέρα δειγματοληψίας.en_US
dc.formatpdfen_US
dc.language.isoelen_US
dc.publisherΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρουen_US
dc.rightsΑπαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.en_US
dc.subjectΓαϊδουρινό γάλα--Κύπροen_US
dc.subjectΚύπριοι καταναλωτέςen_US
dc.subjectΚυπριακό καταναλωτικό κοινόen_US
dc.subjectΧημική σύστασηen_US
dc.subjectΦαινοτυπικά χαρακτηριστικάen_US
dc.subjectΑποδοχή γάλακτοςen_US
dc.subjectΔιαχείριση φάρμας εκτροφής όνωνen_US
dc.titleΜια ολιστική προσέγγιση για την ποιότητα του γαϊδουρινού γάλακτος στην Κύπροen_US
dc.typeBachelors Thesisen_US
dc.affiliationCyprus University of Technologyen_US
dc.relation.deptDepartment of Chemical Engineeringen_US
dc.description.statusCompleteden_US
cut.common.academicyearemptyen_US
dc.relation.facultyFaculty of Geotechnical Science and Environmental Managementen_US
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_46ec-
item.openairetypebachelorThesis-
item.languageiso639-1el-
crisitem.author.deptDepartment of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science-
crisitem.author.facultyFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
crisitem.author.orcid0000-0003-0284-2247-
crisitem.author.parentorgFaculty of Geotechnical Sciences and Environmental Management-
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses
Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη.pdf275.82 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show simple item record

Page view(s)

209
Last Week
3
Last month
5
checked on May 13, 2024

Download(s) 50

95
checked on May 13, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.