Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18764
Τίτλος: Αξιολόγηση αντιδιαβητικών ιδιοτήτων πολυφαινολών από Στέμφυλα Κουμανδαρίας
Συγγραφείς: Πέτρου, Μαρία 
Λέξεις-κλειδιά: Στέμφυλα;Πολυφαινόλες;Αντιδιαβητική ικανότητα;Ολικές φαινόλες;Υδροξυνκιναμικά;Φλαβονόλες;Α-αμυλάση;Α-γλυκοσυδάση;Αιθανόλη 100%
Advisor: Γούλας, Βλάσιος
Ημερομηνία Έκδοσης: Μαΐ-2020
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Managment
Περίληψη: Τα οινοποιεία παράγουν σημαντικές ποσότητες αποβλήτων για την παραγωγή οίνων. Ένα από τα απόβλητα είναι και τα στέμφυλα τα οποία χαρακτιρίζονται τα στερεά υπολείμματα που παραμένουν κατά την οινοποίηση και αποτελούνται από τη φλούδα, τα γίγαρτα και τους βόστρυχους. Τα στέμφυλά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φαινολικά συστατικά που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Σκοπός της παρούσας μελέτες ήταν η αξιολόγηση των αντιδιαβητικών ιδιοτήτων που έχουν οι πολυφαινόλες των στέμφυλων από την Κουμανδαρία. Για την βελτιστοποίηση της ανάκτηση των φαινολικών συστατικών με πιθανές αντιδιαβητικές ιδιότητες αξιολογηθηκαν εννέα συστήματα διαλυτών. Στην συνέχεια έγινε ο προσδιορισμός των ολικών φαινολών, των υδροξυνκιναμικών και των φλαβονόλων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ολικές φαινόλες κυμάνθηκαν από 12,8 mg γαλλικού οξέος 100 g-1 εως 18 mg γαλλικού οξέος 100 g-1, για τα υδροξυνκιναμικά κυμάνθηκε από 2,37 mg καφεϊκού οξέος 100 g-1 εως 20,84 mg καφεϊκό οξέος 100 g-1 και για τις φλαβονόλες κυμάνθηκαν από 6,58 mg ρουτίνης 100 g-1 εως 48,25 mg ρουτίνης100 g-1. Η αντιδιαβητική ικανότητα αξιολογήθηκε με τον έλεγχο της παρεμπόδισης των ενζύμων της α-αμυλάσης και της α-αγλυκοσυδάσης. Εν κατακλείδι, την μεγαλύτερη συγκέντρωση των φαινολικών συστατικών που προσδιοριστικά καταγράφετε όταν εκχυλιστούν με το διαλύτη αιθανόλη 100% καθώς, έχουν και καλύτερη αντιδιαβητική ικανότητα.
Description: Wineries produce significant amount of waste to produce wine. The pomace are the solid residues that remain during winemaking and consist of the skin, seeds and stalk. The pomace are rich in antioxidants, phenolic ingredients that have beneficial properties in human health. The aim of the present study was to evaluate the antidiabetic properties of the polyphenols of the pomace from Kumandaria. To optimize the recovery of phenolic components with possible antidiabetic properties, nine solvent systems were evaluated. The total phenols, hydroxynnamics and flavonols were then determined. The results showed that total phenols ranged from 12,8 mg gallic acid 100g-1 to 18 mg gallic acid 100g-1, for hydroxynnamics ranged from 2,37 mg of caffeine acid 100g-1 to 20,84 mg caffeine acid 100g-1 and for flavonols ranged from 6,58 mg rutin 100g-1 to 48,25 mg rutin 100-1. Antidiabetic ability was assessed by controlling the inhibition of a-amylase and a-glucosidase enzymes. In conclusion, the highest concentration of phenolic compounds that you determine when extracted with 100% ethanol solvent as well, have better antidiabetic ability.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/18764
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Μαρία Πέτρου_2020_Abstract.pdfAbstract212.95 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s) 20

129
Last Week
2
Last month
4
checked on 18 Μαϊ 2024

Download(s) 50

47
checked on 18 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από άδεια Άδεια Creative Commons Creative Commons