Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12361
Τίτλος: Μελέτη αλληλεπίδρασης μεταξύ στελεχών επισιτιστικού τομέα και καταναλωτών : αξιολόγηση του παρόντος επιπέδου ασφάλειας και υγιεινής στον επισιτιστικό τομέα
Συγγραφείς: Μανής, Χρίστος 
Λέξεις-κλειδιά: Επίδραση;Καταναλωτής;Βιομηχανία;Ασφάλεια;Αλληλεπίδραση;Τρόφιμα
Advisor: Παπαδήμας, Φώτης
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Περίληψη: Η παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται στα πλαίσια των απαιτήσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και των προαπαιτήσεων για την ολοκλήρωση του πτυχίου Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικών Επιστημών και Επιστήμης Τροφίμων. Κύριος σκοπός αυτής της εργασίας είναι να μελετήσει αυτή ακριβώς την επίδραση μεταξύ της βιομηχανίας ως οντότητας σε σχέση με τον καταναλωτή, του καταναλωτή σε σχέση με την βιομηχανία τροφίμων και την αλληλεπίδρασή τους σε σχέση με την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων. Σκοπός επίσης είναι ο προσδιορισμός του επιπέδου ασφαλείας των βιομηχανιών, της κατανόησης των καταναλωτών για την ανάγκη της ασφάλειας τροφίμων και το πως η γνώση του καταναλωτή περί ασφάλειας επηρεάζει την τελική του επιλογή. Βεβαίως ως βιομηχανία ορίζεται στην παρούσα εργασία στα δύο υποσύνολά της• τα ανώτερα στελέχη, υπεύθυνα για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την παραγωγή του προϊόντος και τα κατώτερα στελέχη, υπεύθυνα για την παραγωγή του προϊόντος αυτού καθαυτού. Η ανάλυση αφορά αποτελέσματα από την πρώτη ομάδα, αφού ως άτομα υπεύθυνα για την δημιουργία του δεσμού εμπιστοσύνης μεταξύ του καταναλωτή και της βιομηχανίας είναι τα ανώτερα στελέχη. Αφαιρούνται οι εργαζόμενοι ως κατώτερα στελέχη αφού η παρουσία τους στα μάτια του καταναλωτή θεωρείται εν τέλει απρόσωπη, όχι περισσότερη από κάποιο εργαλείο. Στα διευθυντικά στελέχη εναποτίθενται οι τελικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν τους καταναλωτές μέσω της παρουσίασης του τροφίμου, της επεξεργασίας του και του τελικού σταδίου ποιότητας και ασφάλειάς του.
Description: This diploma thesis is in the framework of the requirements of the Cyprus University of Technology and the prerequisites for the completion of the Biotechnology, Agricultural Sciences and Food Science degree. The main purpose of this work is to study precisely this impact between industry as an entity vis-à-vis the consumer, the consumer in relation to the food industry and their interaction in relation to food safety and hygiene. The aim is also to determine the level of safety of industries, to understand consumers about the need for food safety and how the consumer's knowledge of safety affects his / her final choice. Of course, industry is defined in the present work in its two subsets; the senior executives, responsible for decision-making about the production of the product and the inferior executives, responsible for the production of the product itself. The analysis concerns results from the first group, as the senior executives are responsible for creating the trust between the consumer and the industry. Employees are removed as inferior executives since their presence in the consumer's eyes is ultimately considered impersonal, not more than a tool. Managers are placed on final decisions that concern consumers through the presentation of the food, its processing and its final stage of quality and safety.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12361
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος
Περίληψη Μανής Χρίστος.pdf104.06 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
CORE Recommender
Δείξε την πλήρη περιγραφή του τεκμηρίου

Page view(s)

172
Last Week
2
Last month
4
checked on 13 Μαϊ 2024

Download(s) 50

109
checked on 13 Μαϊ 2024

Google ScholarTM

Check


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα