Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12361
Title: Μελέτη αλληλεπίδρασης μεταξύ στελεχών επισιτιστικού τομέα και καταναλωτών : αξιολόγηση του παρόντος επιπέδου ασφάλειας και υγιεινής στον επισιτιστικό τομέα
Authors: Μανής, Χρίστος 
Keywords: Επίδραση;Καταναλωτής;Βιομηχανία;Ασφάλεια;Αλληλεπίδραση;Τρόφιμα
Advisor: Παπαδήμας, Φώτης
Issue Date: 2018
Department: Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science
Faculty: Faculty of Geotechnical Science and Environmental Management
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται στα πλαίσια των απαιτήσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και των προαπαιτήσεων για την ολοκλήρωση του πτυχίου Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικών Επιστημών και Επιστήμης Τροφίμων. Κύριος σκοπός αυτής της εργασίας είναι να μελετήσει αυτή ακριβώς την επίδραση μεταξύ της βιομηχανίας ως οντότητας σε σχέση με τον καταναλωτή, του καταναλωτή σε σχέση με την βιομηχανία τροφίμων και την αλληλεπίδρασή τους σε σχέση με την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων. Σκοπός επίσης είναι ο προσδιορισμός του επιπέδου ασφαλείας των βιομηχανιών, της κατανόησης των καταναλωτών για την ανάγκη της ασφάλειας τροφίμων και το πως η γνώση του καταναλωτή περί ασφάλειας επηρεάζει την τελική του επιλογή. Βεβαίως ως βιομηχανία ορίζεται στην παρούσα εργασία στα δύο υποσύνολά της• τα ανώτερα στελέχη, υπεύθυνα για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την παραγωγή του προϊόντος και τα κατώτερα στελέχη, υπεύθυνα για την παραγωγή του προϊόντος αυτού καθαυτού. Η ανάλυση αφορά αποτελέσματα από την πρώτη ομάδα, αφού ως άτομα υπεύθυνα για την δημιουργία του δεσμού εμπιστοσύνης μεταξύ του καταναλωτή και της βιομηχανίας είναι τα ανώτερα στελέχη. Αφαιρούνται οι εργαζόμενοι ως κατώτερα στελέχη αφού η παρουσία τους στα μάτια του καταναλωτή θεωρείται εν τέλει απρόσωπη, όχι περισσότερη από κάποιο εργαλείο. Στα διευθυντικά στελέχη εναποτίθενται οι τελικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν τους καταναλωτές μέσω της παρουσίασης του τροφίμου, της επεξεργασίας του και του τελικού σταδίου ποιότητας και ασφάλειάς του.
Description: This diploma thesis is in the framework of the requirements of the Cyprus University of Technology and the prerequisites for the completion of the Biotechnology, Agricultural Sciences and Food Science degree. The main purpose of this work is to study precisely this impact between industry as an entity vis-à-vis the consumer, the consumer in relation to the food industry and their interaction in relation to food safety and hygiene. The aim is also to determine the level of safety of industries, to understand consumers about the need for food safety and how the consumer's knowledge of safety affects his / her final choice. Of course, industry is defined in the present work in its two subsets; the senior executives, responsible for decision-making about the production of the product and the inferior executives, responsible for the production of the product itself. The analysis concerns results from the first group, as the senior executives are responsible for creating the trust between the consumer and the industry. Employees are removed as inferior executives since their presence in the consumer's eyes is ultimately considered impersonal, not more than a tool. Managers are placed on final decisions that concern consumers through the presentation of the food, its processing and its final stage of quality and safety.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.14279/12361
Rights: Απαγορεύεται η δημοσίευση ή αναπαραγωγή, ηλεκτρονική ή άλλη χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του δημιουργού και κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.
Type: Bachelors Thesis
Affiliation: Cyprus University of Technology 
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες/ Bachelor's Degree Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat
Περίληψη Μανής Χρίστος.pdf104.06 kBAdobe PDFView/Open
CORE Recommender
Show full item record

Page view(s) 50

169
Last Week
0
Last month
4
checked on Apr 28, 2024

Download(s) 50

105
checked on Apr 28, 2024

Google ScholarTM

Check


Items in KTISIS are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.