Browsing by Department (Thesis) Department of Agricultural Sciences, Biotechnology and Food Science


jump to
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 77 to 96 of 422 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2012Αξιολόγηση κινδύνου επιμόλυνσης αμπελοοινικών προϊόντων με ωχρατοξίνη Α και διερεύνηση δυνατότητας διάσπασης ή απορρόφησης της από ζύμεςΑριστείδου, Έφη 
May-2019Αξιολόγηση μεταβολών της φαινολικής σύστασης και αντιοξειδωτικής ικανότητας έξι ποικιλιών αμπελόφυλλων κατά το μαγείρεμα τουςΚωνσταντίνου, Κωνσταντίνος 
2015Αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών τριών ποικιλιών φράουλαςΠολυδώρου, Κωνσταντίνα 
Jun-2021Αξιολόγηση προσυλλεκτικών μεταχειρίσεων με βιοδιεγέρτες στη βελτιστοποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και της διατηρησιμότητας καρπών μεσπιλιάςΕυσταθίου, Επιφάνειος 
May-2021Αξιολόγηση της επίδρασης βιολογικών σκευασμάτων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών τομάτας σε συνθήκες θερμοκηπίουΠαναγιώτου, Σωτηρία 
May-2023Αξιολόγηση της επίδρασης εδάφους από βιολογική και συμβατική καλλιέργεια στις αδρομυκώσεις της τομάταςΔημητριάδη, Σταυρούλα 
May-2023Αξιολόγηση της εφαρμογής του ACC στην απόκριση φυτών Arabidopsis έναντι του μύκητα Verticillium dahliaeΚομνηνάκη, Κρυσταλλία 
May-2021Αξιολόγηση της παρεμποδιστικής δράσης φαινολικών ουσιών σε παθογόνα που προκαλούν τις ασθένειες ξύλου στο αμπέλι (Cryptovalsa ampelina, Eutypa lata, Phaeoacremonium minimum, Phaeoacremonium parasiticum και Phaeomoniella chlamydospora)Μασσού, Νικόλας 
2015Αξιολόγηση της υπηρεσίας οικοσυστήματος της βιολογικής αντιμετώπισης σε συμβατικές καλλιέργειες τομάταςΔημητριάδης, Δημήτριος 
May-2023Αξιολόγηση της φαινολικής σύστασης και αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων φλοιών σταφυλιού της γηγενής ποικιλίας 'Μαύρο'Πατρόκλου, Ανδρονίκη 
2017Αξιολόγηση του εκχυλίσματος Ascophyllum nodosum ως προς την ικανότητα του να προστατεύει τα φυτά από τον μύκητα V. dahliaeΚυριάκου, Άννα 
May-2023Αξιολόγηση των κυπριακών πληθυσμών τομάτας ARI00732, ARI00734 και ARI00738 ως προς την ανθεκτικότητα τους κατά των παθογόνων των αδρομυκώσεωνΑρτυματάς, Γεώργιος 
May-2020Αξιολόγηση των φαινολικών ενώσεων του καρπού χαρουπιάς ως αντιοξειδωτικά: βελτιστοποίηση εκχύλισης και εφαρμογή σε πρότυπα μοντέλα τροφίμωνΓεωργίου, Εύα 
2015Αξιολόγηση φυσικοχημικών και λειτουργικών ιδιοτήτων χαρουπάλευρουΤαμπουκάρη, Χρυστάλλα 
May-2020Αξιολόγηση φυσικών προϊόντων/ αιθέριων ελαίων κατά τη μετασυλλεκτική συντήρηση καρπών τομάταςΙωάννου, Ειρήνη 
May-2020Αξιολόγηση φυτικού σκευάσματος με αιθέρια έλαια από Ευκάλυπτο και Δεντρολίβανο ως επαγωγέα ανάπτυξης φυτών τομάταςΧαραλάμπους, Σάββας 
2013Αξιολόγιση κυπριακών οίνων ως προς την βιοενεργή τους σύστασηΚοτανίδης, Ανέστης 
May-2020Αξιοποίηση Υποπροϊόντων Οινοποίησης Κουμανδαρίας για την παραγωγή Βιολειτουργικών Αφεψημάτων – Βελτιστοποίηση Παραμέτρων ΠαρασκευήςΣταύρου, Κωνσταντίνα 
May-2022Αξιοποίηση φυτικών υπολειμμάτων ελαιουργείων και οινοποιείων για την παρασκευή υποστρωμάτων για την καλλιέργεια ΧρυσάνθεμουΤουμάζου, Γεώργιος 
2017Απομάκρυνση μεγάλων συγκεντρώσεων φωσφόρου από απόβλητα χρησιμοποιώντας διαπυρωμένα τσόφλια αυγών και η σύνθεση brushite ως τελικό προϊόνΠαναγιώτου, Ευαγγελία