Διερεύνηση χρήσης του ψηφιακού γραμματισμού κατά την γλωσσική παρέμβαση από Κύπριους Λογοθεραπευτές - Ευδοκίμου, Μαρία (My University, 2024)
Σκοπός: Η παρούσα έρευνα δημιουργήθηκε με σκοπό να διερευνήσει την κατάσταση του ψηφιακού γραμματισμού στην πρακτική της Λογοθεραπείας στην Κύπρο, από Λογοθεραπευτές που εργάζονται με παιδιά και εφήβους ηλικίας 0-18 ετών, κατά την παρέμβαση τους στη γλώσσα ή τον γραμματισμό. Ο πρώτος από τους δύο ερευνητικούς σκοπούς, αναφέρεται στην γνώση των Κύπριων Λογοθεραπευτών/τριών ως προς τον ψηφιακό γραμματισμό κατά την κλινική τους παρέμβαση. Ο δεύτερος ερευνητικός σκοπός, αφορά το πως οι Λογοθεραπευτές/τριες που εργάζονται στην Κύπρο με παιδιά και εφήβους ηλικίας 0-18 ετών, χρησιμοποιούν τον ψηφιακό γραμματισμό σε παρέμβαση γλώσσας/γραμματισμού.
Keywords: παρέμβαση γλώσσας; Λογοθεραπεία; ψηφιακός γραμματικός; ψηφιακά εργαλεία; γραμματισμού; /literacy intervention; Speech Therapy; digital literacy; digital tools; language