CyNMA, Cypriot Nurses & Midwives Association - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Το 1988 γίνεται εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας που αφορά στη Νοσηλευτική και στη Μαιευτική. Με βάση το νόμο 214/88 καθιδρύεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της ΟΚΝ. Σημειώνεται ότι η μετονομασία σε Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών έγινε με την εναρμόνιση της νομοθεσίας του Οκτωβρίου του 2003. Στην Κύπρο ο ΠΑΣΥΝΜ συμμετέχει με εκπρόσωπους του στο Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, στην Εθνική Επιτροπή για τον Έλεγχο του καπνίσματος, στην Επιτροπή εποπτείας και Προστασίας Ψυχικά Ασθενών, στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια, στην Εθνική Επιτροπή προώθησης και στήριξης του Μητρικού Θηλασμού κ.α. Αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα με τη διεξαγωγή ημερίδων, εκδηλώσεων δημοσιεύσεων. Διαθέτει ιδιόκτητο οίκημα, εκδίδει το περιοδικό Κυπριακά Νοσηλευτικά Χρονικά (Κ.Ν.Χ), διαθέτει ιστοσελίδα, και διεξάγει το ετήσιο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με συμμετοχή νοσηλευτών, μαιών, επισκεπτριών υγείας και φοιτητών από την Κύπρο και Ελλάδα. Το Συνέδριο του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ έχει καταστεί το μεγαλύτερο Νοσηλευτικό γεγονός αφού υπάρχει συμμετοχή μεγάλου αριθμού Νοσηλευτών, Μαιών, Επισκεπτριών Υγείας και Φοιτητών κάθε φορά. Αποτελεί έπαλξη για διεύρυνση της επιστημονικής γνώσης και συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης. Από το 2013 έχει εξασφαλίσει δικαιώματα από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών για μοριοδότηση των Νοσηλευτικών και Μαιευτικών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με Διεθνείς Μονάδες Συνεχούς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα από τα τοπικά συνέδρια, ο ΠΑΣΥΝΜ συνδιοργανώνει με τους Εθνικούς Νοσηλευτικούς Συνδέσμους της Μάλτας και του Ηνωμένου Βασιλείου το Ευρωπαϊκό Κοινοπολιτειακό Νοσηλευτικό Συνέδριο κάθε δύο χρόνια. Έχει φιλοξενήσει διεθνείς συναντήσεις όπως η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για τους Ευρωπαίους συναδέλφους που επισκέφτηκαν τη Κύπρο. Ο ΠΑΣΥΝΜ με αναγνώριση της προσφοράς για ανάπτυξη και ενδυνάμωση της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής έχει τιμήσει αρκετούς συναδέλφους με σημαντική παρουσία στα νοσηλευτικά και Μαιευτικά δρώμενα της Κύπρου.