Επίδραση της φυσικής άσκησης στην απώλεια βάρους των παχύσαρκων ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας - Ακονά, Ελεάνα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η απώλεια βάρους σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είναι δύσκολη λόγω μειωμένης μυϊκής μάζας. Έγιναν αρκετές μελέτες σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της παχυσαρκίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας επομένως καθίσταται σημαντική η θεραπεία και η πρόληψη του υπερβολικού βάρους να επικεντρώνεται στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και να συνοδεύεται με σωματική άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη και για την μείωση του σωματικού βάρους αλλά και για την βελτίωση της υγείας.
Keywords: Απώλεια βάρους; Ηλικιωμένοι--Διατροφή; Weight loss; Older people--Nutrition