Ανάλυση Ομοιογενούς και Ανομοιογενούς Κίνησης Καρωτιδικής Πλάκας με τη Χρήση B-mode Υπερηχογραφήματος - Κωνσταντίνου, Α.; Κυριάκου, Ευθύβουλος; Λοϊζου, Χρίστος Π.; Νικολαΐδης, Άντης Ν.; Παττίχης, Κωνσταντίνος Σ. (My University, 2017)
Σκοπός αυτής της μελέτης, είναι η δημιουργία ενός συστήματος το οποίο θα αναλύει την κίνηση της καρωτιδικής πλάκας (ομοιογενής/ανομοιογενής) κατά τη διάρκεια του καρδιακού κύκλου. Αυτό θα εξάγει στατιστικά στοιχεία τα οποία θα υποδεικνύουν τον κίνδυνο ρήξης της πλάκας και τη συσχέτιση με τον κίνδυνο πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου. Η ανάλυση γίνεται σε B-Mode υπερηχογραφήματα.
Keywords: MATLAB; B-mode υπερηχογράφημα; Mέθοδος Farneback’s; Καρωτιδική πλάκα; Καρδιακός κύκλος