Βία και εγκληματικότητα στο τηλεοπτικό πεδίο της Κύπρου και ο ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου - Στυλιανού, Στέλιος (My University, 2013)
Το ερευνητικό πρόγραμμα "Βία και Εγκληματικότητα στο Τηλεοπτικό Πεδίο της Κύπρου και ο Ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου" σχεδιάστηκε και διεκπεραιώθηκε με συνεργαζόμενους φορείς το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ερευνητικό κέντρο CARDET για λογαριασμό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (ΑΡΚ). Μετά από μελέτη τοπικής και διεθνούς βιβλιογραφίας, κατασκευάστηκε όργανο ποσοτικής μέτρησης το οποίο εφαρμόστηκε για την καταγραφή περιεχομένου δείγματος 1000 τηλεοπτικών προγραμμάτων συνολικής διάρκειας 1255.92 ωρών και μέσης διάρκειας 75.36 λεπτών, τα οποία μεταδόθηκαν από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011, επιλεγμένων με στρωματοποιημένη τυχαία δειγματοληψία με στόχο την περιγραφική ανάλυση του περιεχομένου της κυπριακής τηλεόρασης σε σχέση με στοιχεία βίας, μη βίαιης εγκληματικότητας, ρατσισμού, φανατισμού και φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων. Ταυτόχρονα, έγινε καταγραφή και μελέτη του περιεχομένου 771 τρέιλερ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τρεις σειρές ατομικών συνεντεύξεων βάθους με άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις και τρεις ομάδες εστίασης (μία με άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις και δύο με άτομα από το γενικό πληθυσμό) με κύριο σκοπό τη μελέτη του ρόλου της ΑΡΚ καθώς και τη βελτίωση του οργάνου ποσοτικής μέτρησης. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επισκόπηση αναλογικά στρωματοποιημένου τυχαίου δείγματος 1000 ατόμων από το γενικό πληθυσμό ενηλίκων με σκοπό την καταγραφή αντιλήψεων και απόψεων σχετικά με το τηλεοπτικό περιεχόμενο και το ρόλο της ΑΡΚ.
Violence and Crime in the Cypriot Television Landscape and the Role of the Cyprus Radiotelevision Authority