Καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα ψυχικής υγείας: Κατάθλιψη - Περατικός, Ιούλιος (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
Η έλλειψη κάποιας ενημερωτικής καμπάνιας ή καμπάνιας ευαισθητοποίησης περί του θέματος της κατάθλιψης, ήταν ο κύριος λόγος που ο ερευνητής προχώρησε στην μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Σκοπός της εργασίας είναι η δημιουργία μιας οπτικοακουστικής καμπάνιας, η οποία θα ενημερώσει και θα ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θέμα της κατάθλιψης, πως μπορεί να αποφευχθεί και τρόπους καταπολέμησης του προβλήματος αυτού. Αρχικά έγινε η βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος, όπου σε αυτό το αρχικό στάδιο μελετήθηκαν ορισμοί, αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και άρθρων τα οποία αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από τα ερευνητικά ερωτήματα που τέθηκαν για την έρευνα, πραγματοποιήθηκε η έρευνα δράσης η οποία θεωρήθηκε κατάλληλη για την περίπτωση της συγκεκριμένης εργασίας. Με το τέλος της έρευνας δράσης, ο ερευνητής κατέληξε σε διάφορα συμπεράσματα, μέσα από της πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της και σημαντικές αλλαγές για τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν. Επίσης γίνονται προτάσεις για την μελλοντική βελτίωση της καμπάνιας.
Keywords: Κατάθλιψη; Καμπάνια; Ευαισθητοποίηση; Depression; Campaign; Sensitization