Εικονικοί κόσμοι/ παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευές αλληλεπίδρασης - Κυρλιτσιάς, Χρίστος (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η εργασία περιλαμβάνει σύντομη ανασκόπηση βιβλιογραφίας σχετικά με σχεδιασμό ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συσκευών αλληλεπίδρασης, σχεδιασμό και υλοποίησης ηλεκτρονικού παιχνιδιού και ενσωμάτωση διαφόρων τρόπων αλληλεπίδρασης. Αρχικά, γίνεται μια ανασκόπηση της διαδικασίας, και των σταδίων που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Η ανασκόπηση αυτή είναι περιορισμένης έκτασης και δεν καλύπτει σε βάθος τα στάδια. Στη συνέχεια έγινε έρευνα σχετικά με τους διάφορους τρόπους αλληλεπίδρασης του χρήστη (input devices), οι οποίοι θα ενσωματωθούν στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα το ποντίκι-πληκτρολόγιο, joystick, kinect και φορητή συσκευή (Android.) Για κάθε μέθοδο/συσκευή περιλαμβάνεται περιγραφή των χαρακτηριστικών και του τρόπου λειτουργίας. Βασικό μέρος της εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του παιχνιδιού. Παράλληλα με την υλοποίηση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, γίνεται διερεύνηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το Unity, καθώς και διαφόρων τεχνικών και μεθόδων υλοποίησης και προσαρμογή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως η φυσική του παιχνιδιού, τα animations και ειδικά εφέ με particle systems. Ενσωμάτωση στο παιχνίδι έτσι ώστε να λειτουργεί με τη χρήση , joystick, kinect και φορητή συσκευή (Android.) Διερεύνηση των προϋποθέσεων για χρήση των συγκεκριμένων συσκευών, ποιες δυνατότητες έχουν, ποιες πληροφορίες δίνουν και πώς αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο παιχνίδι.
Keywords: Ηλεκτρονικά Παιχνίδια; Συσκευές αλληλεπίδρασης; Εικονικοί κόσμοι