Τεχνοοικονομική μελέτη τεχνολογίας παραγωγής υδρογόνου και χορήγηση του ως πρόσθετο καύσιμο σε μεκ - Σταύρου, Βάσος (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος , Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Ο άνθρωπος από τη φύση του έχει την τάση να επιζητεί λύσεις για την επιβίωσή του βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής του. Η συνεχόμενη και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να έχει πληθώρα επιλογών που τον βοηθούν να αυξήσει το επίπεδο ζωής του σε ένα πιο ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Ο κύριος παράγοντας που έχει καθοριστικό ρόλο για την δημιουργία ενός ασφαλούς και άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης είναι η ενέργεια. Οι χώρες οι οποίες θεωρούνται πιο ανεπτυγμένες από κάποιες άλλες, παρουσιάζουν αυξημένα ποσά καταναλισκόμενης ενέργειας σε σχέση με τις υπόλοιπες. Επίσης, οι χώρες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη παρουσιάζουν αυξητική τάση στη ζήτηση ενέργειας. Το σκηνικό αυτό έχει επιφέρει στις μέρες μας ζήτηση ενέργειας η οποία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα αποθέματα ορυκτών καυσίμων τα οποία υπολογίζονται ότι επαρκούν για τα επόμενα 50 χρόνια είναι πιθανόν να προκληθεί ενεργειακή κρίση στον πλανήτη μας.
Keywords: Ποιότητα ζωής; Καύσιμα; Παραγωγή υδρογόνου