Στρατηγικές πολιτικής επικοινωνίας στην Κύπρο : η περίπτωση των προεδρικών εκλογών του 2013 στο facebook - Κουρούγιανvης, Λευτέρης (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου,Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Στρατηγικές Πολιτικής Επικοινωνίας στην Κύπρο: Η περίπτωση των Προεδρικών Εκλογών του 2013 στο Facebook» εκπονήθηκε από το Λευτέρη Κουρούγιαννη, φοιτητή του Η΄ εξαμήνου του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη του Λέκτορος Διονυσίου Πάνου και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2013 Η πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα της Κυπριακές προεδρικές εκλογές του 2013 και την παρουσία των τριών κύριων υποψηφίων στις σελίδες τους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook. Πλέον τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτές τις εκλογές. Σε αυτή την εργασία συγκεκριμένα, έγινε ανάλυση περιεχομένου στις σελίδες των τριών υποψηφίων και έγιναν επίσης τρεις ατομικές σε βάθος συνεντεύξεις από τους υπευθύνους επικοινωνίας των τριών επιτελείων. Ο στόχος της έρευνας αυτής, είναι να διαφανεί κατά πόσο τα κοινωνικά δίκτυα βοήθησαν τους υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές, και εάν αποτελούν βασικό εργαλείο επικοινωνίας των προεκλογικών εκστρατειών. Έγινε μια συσχέτιση αυτών που ειπώθηκαν από τους υπευθύνους επικοινωνίας αλλά και το δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από την ανάλυση περιεχομένου των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Στο τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας αυτής, περιλαμβάνονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων της παρούσης έρευνας, όσο και συνολικές σκέψεις σχετικά με το ρόλο των κοινωνικών δικτύων και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας γενικά, στην Κυπριακή πολιτική σκηνή στο άμεσο μέλλον
Keywords: Κυπριακές προεδρικές εκλογές; Ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα; Cypriot presidential elections; Facebook; Social networks