Βελτιώσεις και προσθήκη λειτουργιών σε ένα ανοικτού λογισμικού σύστημα διαχείρισης μαθημάτων - Κυπριανού, Μαρία (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Τα ανοικτού λογισμικού συστήματα διαχείρισης μαθημάτων προσφέρουν πολλές δυνατότητες στους χρήστες. Παρόλα αυτά, παρατηρούνται ακόμα πολλές ελλείψεις και αδυναμίες. Η παρούσα μελέτη ασχολείται με μια ανοικτού λογισμικού πλατφόρμα ιστού, το Moodle. Αναλύεται η φιλοσοφία στην οποία στηρίχτηκε το συγκεκριμένο σύστημα. Έπειτα, καταγράφεται η διαδικασία που ακολουθείται για την απόκτηση των απαραίτητων εργαλείων και του υφιστάμενου κώδικα, και παρουσιάζεται ο τρόπος μελέτης και κατανόησης της αρχιτεκτονικής του. Περαιτέρω, παρουσιάζονται δύο λειτουργίες που υλοποιήθηκαν με σκοπό να παραδοθούν στην κοινότητα του Moodle. Τέλος, επισημαίνονται διάφορα σημαντικά προβλήματα στο τρόπο συγγραφής και τεκμηρίωσης του ανοικτού κώδικα του Moodle των οποίων η εξάλειψη θα διευκόλυνε σημαντικά τους εθελοντές προγραμματιστές του.
Keywords: Moodle; Open Source Software; Class Management; Ανοικτό Λογισμικό; Διαχείριση Μαθημάτων