Τα μεταπολεμικά σύμβολα και η χρήση τους - Δημητρίου, Χρυστάλλα (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία δείχνει την ιστορία διαφόρων διάσημων και σημαντικών μεταπολεμικών συμβόλων όπως το σύμβολο της ειρήνης και του περιστεριού με το κλαδί ελιάς. Επιπλέον παρουσιάζεται το σύμβολο "Δεν Ξεχνώ" και η μεγάλη ιστορία του. Δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες της Τούρκικης κατοχής για να θυμίζει την καθοριστική στιγμή της Κύπρου. Το σύμβολο αυτό πλέον το βρίσκουμε κυρίως στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στην συνέχεια, γίνεται επανασχεδιασμός του συμβόλου για την χρήση του στο πείραμα που ακολουθεί. Ακόμη, παρουσιάζεται και μια παραλλαγή του συμβόλου που δημιούργησε κάποιος άγνωστος και με στένσιλ έκανε μικρά γκράφιτι στην περιοχή της παλαιάς Λεμεσού. Μέσα από εκείνη την παραλλαγή παρουσιάζεται μια ειρωνεία απέναντι στους νέους και τους κατοίκους της Κύπρου. Επηρεασμένα από αυτή την ειρωνεία είναι και τα τελικά αυτοκόλλητα που θα παρουσιαστούν στο τέλος. Τα αποτελέσματα των φράσεων για τον σχεδιασμό των τελικών αυτοκόλλητων θα συλλεχτούν από το πείραμα που θα γίνει στην συνέχεια. Στο τέλος , θα γίνει η δημιουργία των αυτοκόλλητων σε 4 παραλλαγές και θα τυπωθούν και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία στην πάλαια Λεμεσό. Αφού είναι το κέντρο επιρροής των πλείστων νέων στις μέρες μας
Keywords: Δεν Ξεχνώ; Το Σύμβολο της Ειρήνης; Το πανό της ειρήνης; Περιστέρι και κλαδί ελιάς; Σημαία ειρήνης; Den Ksehno; Peace Symbol; Banner of Peace; Dove with the olive branch; dove with the olive branch