Νοσηλευτική διεργασία - Sarafis, Pavlos; Malliarou, Maria (My University, 2013)
Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές Νοσηλευτικής επιστήμης και έχει ως σκοπό να τους εισαγάγει σε θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα που προέκυψαν και συζητήθηκαν μετά από δεκαετίες προβληματισμών και δεδομένων της κλινικής εμπειρίας. Η Νοσηλευτική αντιμετωπίζεται με τη διττή της υπόσταση, ως επιστήμη και ως τέχνη, ενώ τονίζεται η συνάφειά της με άλλα πεδία του επιστητού, όπως η ψυχολογία, η ιατρική και οι κοινωνικές επιστήμες.
Keywords: Nursing care plans; Nursing; Philosophy; Health education; Communication in nursing; Nursing diagnosis; Nursing assessment; Stress management