Σύγκριση και διακρίβωση ακρίβειας μεταξύ χωροβάτων βιομηχανικής κατηγορίας - Χρίστου, Κλείτος (q, 2021)
Για την ανάγκη της πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν οι δυνατότητες μέτρησης των ορθομετρικών υψομέτρων με την χρήση των ψηφιακών χωροβατών Leica SPRINTER 150M, Leica SPRINTER 250M, Leica DNA 03 και Leica LS15 της εταιρίας Leica Geosystems. Επίσης δημιουργήθηκε ένα καινούργιο γεωδαιτικό δίκτυο κατακόρυφου ελέγχου στην περιοχή μόλου της Λεμεσού. Πραγματοποιήθηκε η σύνδεση με το υφιστάμενο χωροσταθμικό δίκτυο που είδη υπάρχει στην περιοχή με την μέθοδο της γεωμετρικής χωροστάθμησης. Με την χρήση των χωροβατών Leica LS15, Leica DNA 03 και των Leica Sprinter 150M/250M έχουν προσδιορισθούν κατακόρυφα σημεία στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί τα σταθερά μας σημεία. Χρησιμοποιώντας την δυνατότητα που περιέχουν τα παραπάνω όργανα έχει γίνει συγκρίνει των κοινών μεθόδων που έχουν δυνατότητα τα όργανα μας. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις τις δυνατότητες που περιέχει το κάθε όργανο.
Keywords: Leica LS15; Leica DNA 03; Leica Sprinter 150M/250M; Κατακόρυφα Σημεία; Χωροσταθμικό Δίκτυο; Leica LS15; Leica DNA 03; Leica Sprinter 150M/250M; Methods