Διοίκηση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών - Merkouris, Anastasios (My University, 2008)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές, νοσηλευτές και γενικότερα σε επαγγελματίες υγείας και έχει ως κύριο σκοπό την εισαγωγή τους στην επιστήμη και την τέχνη της διοίκησης των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Το βιβλίο διαιρείται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εστιάζει στη δομή και στα χαρακτηριστικά των οργανώσεων, καθώς και στους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στη συμπεριφορά ατόμων και ομάδων, καθώς και σε προβλήματα που προκύπτουν στην οργάνωση από τη συμπεριφορά αυτή. Τέλος, το τρίτο μέρος περιλαμβάνει σύγχρονα θέματα διοίκησης σε σχέση με την ποιότητα στον χώρο της υγείας.
Nursing Management
Keywords: Nursing Management