Χημειοθεραπευτικά φάρμακα ως επαγγελματικός κίνδυνος για τους νοσηλευτές - Μουστάκα, Ελένη; Ζάντζος, Ι.; Sarafis, Pavlos; Malliarou, Maria (My University, 2009)
Όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον χειρισμό χημειοθεραπευτικών παραγόντων βρίσκονται σε κίνδυνο να εκτεθούν σε δυνητικά μεταλλαξιογόνους παράγοντες. Οι χημειοθεραπευτικοί παράγοντες αποτελούν υπαρκτό επαγγελματικό κίνδυνο για τους επαγγελματίες υγείας. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις και προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για την ασφάλεια των εργαζομένων που χειρίζονται τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.
Keywords: Χημειοθεραπεία; Χημειοθεραπευτικά φάρμακα; Επαγγελματικός κίνδυνος; Νοσηλευτές