Σχεδιασμός ερμηνευτικού υλικού για το Μουσείο Λαϊκής τέχνης Κύπρου - Λιάτσου, Γιάννα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Το θέμα αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι ο σχεδιασμός ερμηνευτικού υλικού για το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου, ουσιαστικά τη δημιουργία γραφικών όπου αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με το μουσείο αλλά και τη δημιουργεία εκπαιδευτικού υλικού. Ένας από τους στόχους της μελέτης αυτής είναι η μετάδοσης γνώσης μέσω ενημερωτικών υλικών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούσε τη μελέτη κάποιων επιστήμων όπως η Μουσειοπαιδαγωγική, η Τυπική και Άτυπη Εκπαίδευση, η Κονστρουκτιβιστική προσέγγιση και η Διαδραστικότητα στα μουσεία. Η μελέτη περιλαμβάνει σχεδιασμό οπτικής ταυτότητας και συναφή εφαρμογές αλλά και δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού.
Keywords: Σχεδιασμός ερμηνευτικού υλικού; Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρος; Γραφικά; Εκπαιδευτικό υλικό