Μια άποψη της Λεμεσού μέσα από δέκα φωτογραφίες - Αμερικάνου, Νικολέττα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η παρούσα θεματική εργασία ερεύνησε μια άποψη που δίνει η Λεμεσός σαν πόλη, μέσα από δέκα αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, κατά την άποψη του ερευνητή. Με την χρήση βασικών εργαλείων αλλά και θεωριών της σημειωτικής επιλέχθηκαν δέκα αντιπροσωπευτικά γεωγραφικά σημεία της πόλης και φωτογραφήθηκαν. Σαν μεθοδολογίες έρευνας και ανάλυσης της παρούσας θεματικής επιλέχθηκαν η σημειωτική, η οπτική ανάλυση, και το καντράρισμα των φωτογραφιών. Με την χρήση των παραπάνω μεθοδολογιών θα αναλυθεί η σημασία του κάθε σημείου για την Λεμεσό. Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, με την ανάλυση των φωτογραφικών σημείων και την σημασία του κάθε ενός για την πόλη, προέκυψε μια αμφιλεγόμενη άποψη για την Λεμεσό.
Keywords: Limassol; Photographs