Διερεύνηση της στάσης των γονέων της Κύπρου, σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου που κάνουν τα παιδιά τους - Ιωάννου, Ραφαέλλα (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Διερεύνηση της στάσης των γονέων της Κύπρου, ως προς τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά τους» εκπονήθηκε από την Ραφαέλα Ιωάννου, φοιτήτρια του η΄ εξαμήνου του Τμήματος ΕΣΔ του ΤΕΠΑΚ υπό την επίβλεψη του Δρ. Διονύση Πάνου και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014. Η εκπόνηση της συγκεκριμμένης εργασίας έχει ως σκοπό την ανεύρεση στοιχείων για τη στάση των γονέων, απέναντι στη χρήση που κάνουν στο Διαδίκτυο τα παιδιά τους. Επειδή ο όρος τεχνολογική ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό χρήσης τεχνολογικών εφαρμογών, η συγκεκριμμένη έρευνα θα ασχοληθεί μόνο με τη χρήση του Διαδικτύου. Η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί είναι ποσοτική, με τη χρήση ερωτηματολογίων που θα δοθούν σε 50 γονείς. Στη συνέχεια θα γίνει ανάλυση δεδομένων με τη χρήση του προγράμματος ανάλυσης ποσοτικών δεδομένων SPSS, και θα αναδειχθούν κάποια συμπεράσματα. Μας αφορά το πώς βλέπουν το Διαδίκτυο οι γονείς, γιατί για να μελετηθεί μια τάση σε μια κοινωνία πρέπει να μελετηθούν και οι απόψεις τον γονέων, που εντάχθηκαν λίγο αργότερα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Γιατί όπως είπε και ο Marshall McLuhan μεγάλος θεωρητικός της Επικοινωνίας όταν έρχεται μια νέα τεχνολογία στην επιφάνεια δεν αλλάζει η εικόνα μέσα στο πλαίσιο, αλλά αλλάζει γενικότερα ολόκληρο το πλαίσιο.
Keywords: Διαδίκτυο; Έρευνα; Διαδίκτυο και Παιδιά; Internet; Research; Internet and Children