Χρηματοοικονομικό πρότυπο IFRS9:Η επίδραση του στο τραπεζικό σύστημα - Κούρτελλου, Γεωργία (Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Σχολή Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Ο στόχος της συγκεκριμένης μεταπτυχιακής εργασίας είναι η κατανόηση του νέου χρηματοοικονομικού πρότυπου και η επίδραση του στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου που είναι σε ισχύει από 01/01/2018 . Ζούμε σε μια χώρα όπου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται συνεχώς, έτσι μετά από οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποχρεώνει τις τράπεζες να ακολουθούν αυτό το πρότυπο. Έχουν δοθεί ερωτηματολόγια σε τράπεζες, σύνολο σε 20 άτομα όπου περιλαμβάνονται ερωτήματα σχετικά με την νέα στρατηγική που έχει εφαρμοστεί σε σύγκριση με την προηγούμενη στρατηγική που ήταν σε ισχύ πριν από την 01/01/2018. Από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, τα κυριότερα συμπεράσματα είναι πως το νέο πρότυπο (IFRS9) μπορεί να προβλέψει καλύτερα την οποιαδήποτε επερχόμενη ζημιά, ότι υπερέχει σε αξιοπιστία έναντι του IAS39 και πως καθίσταται καλύτερα κατανοήσιμες οι λογιστικές αρχές .
Keywords: Χρηματοοικονομικό πρότυπο; Τραπεζικό σύστημα -- Κύπρος; Μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα