Υπολογισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων στη Κύπρο - Καλλής, Κυριάκος Α. (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Στη συγκεκριμένη μελέτη αρχικά επιλέχθηκαν δύο είδη κατοικίας, τα οποία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον τομέα του κατασκευαστικού κλάδου, με στόχο τη σύγκριση της ενεργειακής τους απόδοσης της τοιχοποιίας των παραπάνω. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν η συμβατική κατασκευή και η κατασκευή τοιχοποιίας από διογκωμένη πολυστερίνη. Αφού αρχικά υπολογίστηκαν οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες για τους επιλεχθέντες μήνες του χρόνου, καθώς επίσης και τα απαραίτητα μεγέθη για τον τελικό υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης των παραπάνω κατοικιών, πραγματοποιήθηκε η σύγκριση των αποτελεσμάτων και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα ως προς την ενεργειακή συμπεριφορά των συγκεκριμένων ειδών κατασκευής κατοικιών.
Keywords: Ενεργειακή απόδοση; Κατοικία; Εnergy efficiency; Construction