Παράγοντες που επηρεάζουν τους άνδρες καταναλωτές στην Κύπρο για αγορά ποδοσφαιρικού ρουχισμού και ποιος είναι ο ρόλος των influencers - Γεωργίου, Ραφαήλ (My University, 2023)
Σκοπός της έρευνας που θα ακολουθήσει είναι να αναζητηθούν πληροφορίες για την κατηγορία των αθλητών και πιο συγκεκριμένα των ποδοσφαιριστών, για να ανακαλυφθεί αν είναι αποτελεσματικό το λεγόμενο influencer marketing σε αυτή την κατηγορία προϊόντων στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε αν το influencer marketing είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι Κύπριοι άντρες καταναλωτές προβαίνουν σε συγκεκριμένες αγορές ποδοσφαιρικού ρουχισμού, αλλά και ποιοι άλλοι παράγοντες τους επηρεάζουν για να προβούνε σε συγκεκριμένες αγορές και αποφάσεις όσον αφορά αυτή την κατηγορία προϊόντων. Ακόμη θα δούμε μέσα από τα δεδομένα και τις πληροφορίες που θα συλλεχθούν αν το WOM(word of mouth) και το eWOM(electronic word of mouth) επηρεάζουν τους άνδρες καταναλωτές στην Κύπρο στο να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις στο τι θα αγοράσουν στην κατηγορία του ποδοσφαιρικού ρουχισμού. Μέσα από τις απαντήσεις που πήραμε από τα 101 ερωτηματολόγια που μας απάντησαν αποκλείστηκα Κύπριοι άνδρες καταναλωτές ποδοσφαιρικού ρουχισμού, τα πήραμε και τα αναλύσαμε σε επίπεδο στατιστικής σημαντικότητας 0.05% με την βοήθεια του προγράμματος SPSS για να δούμε ποιες μεταβλητές που θέσαμε είναι σημαντικές και ποιες όχι. Έτσι λοιπόν, βγαίνει το αποτέλεσμα το οποίο θα αποδειχθεί και μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας στην συνέχεια ότι οι συστάσεις φίλων(WOW, eWOM) είναι ο πιο σημαντικός λόγος επηρεασμού για τους Κύπριους άνδρες καταναλωτές με το influencer marketing να μην έχει γίνει τουλάχιστό ακόμη ο νούμερο 1 παράγοντας επηρεασμού στην Κύπρο για το συγκεκριμένο πεδίο αγοράς, όσο αφορά αποκλείστηκα τους άνδρες καταναλωτές. Επίσης, θα θέσουμε και κάποιους άλλους παράγοντες τους οποίους θα δούμε μέσα από τα αποτελέσματα μας αν όντως επηρεάζουν τους Κυπρίους άνδρες καταναλωτές ποδοσφαιρικού ρουχισμού η όχι. Τέλος μετά την συλλογή και ανάλυση των αποτελεσμάτων θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο πιο καλά γίνετε το κύριο ερευνητικό ερώτημα της πτυχιακής για το ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τους Κυπρίους άνδρες καταναλωτές στην αγορά ποδοσφαιρικού ρουχισμού και ποιος ο ρόλος των influencer.
Keywords: Online shopping for football clothes; Football Influencers; Social Media for football clothes; Influencer; WOM (word of mouth); Brand name; eWOM (electronic word of mouth); Online shopping for football clothes; Football Influencer; Social Media for football clothes; Influencer; WOM (word of mouth); Brand name; eWOM (electronic word of mouth)