Συμπλήρωση δελτίου ποσοτήτων - Zίβλας, Γιώργος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Το θέμα της διπλωματικής μελέτης είναι η ετοιμασία και η συμπλήρωση δελτίου ποσοτήτων για την κατασκευή μιας κατοικίας. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η παραδοσιακή μέθοδος συμπλήρωσης δελτίου ποσοτήτων. Το δελτίο ποσοτήτων περιέχει όλες τις εργασίες και τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή ενός έργου. Η εργασία σύμφωνα με την μέθοδο που χρησιμοποιήσαμε χωρίζεται σε τρία μέρη, το δελτίο αναφοράς όπου εκεί καταγράφονται όλες οι εργασίες αναλυτικά, οι υπολογισμοί και οι περιγραφές των μετρήσεων. Στο δεύτερο μέρος γίνεται η ταξινόμηση όπου αναγράφονται τα αποτελέσματα μετά από την επεξεργασία μετρήσεων. Στο τρίτο μέρος ,στο δελτίο ποσοτήτων γίνεται η μεταφορά των επιμέρους εργασιών με τα τελικά αποτελέσματα όπου αναγράφεται για το κάθε ένα η ποσότητα, η μονάδα, το τμήμα, η τιμή της μονάδας και το κόστος. Ακόμα στην εργασία αναφέρεται ο σκοπός, ο ρόλος και η χρησιμότητα του δελτίου ποσοτήτων, οι διάφοροι μέθοδοι συμπλήρωσής του και ο ρόλος του επιμετρητή.
Keywords: Bulletins; Quantity; Δελτία; Ποσότητα