Γραφιστική και Οπτική Ταυτότητα Χώρου: Η περίπτωση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου της Ανδριανής Τοφαρής - Τοφαρή, Ανδριανή (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αποτελεί η δημιουργία οπτικής ταυτότητας και σήμανσης του χώρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου. Αρχικά, μέσω της βιβλιογραφικής ανασκόπησης, διερευνάται ο όρος και η σημασία της οπτικής ταυτότητας και της σήμανσης. Έπειτα, γίνεται αναφορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μελετώνται οπτικές ταυτότητες άλλων κοινοβουλίων. Ακολούθως υλοποιείται ο σχεδιασμός της νέας οπτικής ταυτότητας και σήμανση των χώρων της Βουλής, αφού έχουν εντοπιστεί και επισημανθεί προηγουμένως τα σχεδιαστικά προβλήματα και οι ελλείψεις της υφιστάμενης οπτικής ταυτότητας. Τέλος, μέσω της μεθοδολογίας που εφαρμόζεται στη παρούσα μελέτη, αξιολογείται η νέα οπτική ταυτότητα της Βουλής και ακολουθούν τα αποτελέσματα, τα συμπεράσματα και αναφέρονται εισηγήσεις για μελλοντικές βελτιώσεις.
Keywords: Οπτική / εταιρική ταυτότητα; Σήμανση; Βουλή των Αντιπροσώπων; Τυπογραφία; Branding; Typography; Signage