Γραφικά στοιχεία για την δημιουργία κινηματογράφου - Γεωργίου, Θεανώ (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Για την πτυχιακή μου εργασία έχω ασχοληθεί με τα γραφικά στοιχεία για τη δημιουργία κινηματογράφου. Η ιστορική τους εξέλιξη στον κινηματογράφο [κινουμένων και στατικών] ο σχεδιασμός, ο ρόλος, οι συμπεριφορές και η επίδραση στην αισθητική, στην μετάδοση μηνυμάτων, πριν και μετά την εισαγωγή του ήχου. Επίσης έχω ασχοληθεί με τον νέο ρόλο των γραφικών στο ψηφιακό σινεμά. Έχω εξερευνήσει την ιστορική εξέλιξη και τον ρόλο των γραφικών στο σινεμά από την δημιουργία του μέχρι τη ψηφιακή εποχή όπου ήταν και ο σκοπός αυτής της έρευνας. Τα διάφορα ρεύματα που τα επηρέασαν, τις ταινίες αποτελούμενες εξολοκλήρου από γραφικά (pre-cinema, Γερμανικός εξπρεσιονισμός, καρτούνς) τους τίτλους εισαγωγής και τέλους, την κίνηση και τις συμπεριφορές των γραφικών στοιχείων. Δόθηκε έμφαση στο ρόλο των γραφικών στο σύγχρονο ψηφιακό σινεμά, στις εφαρμογές τους την τεχνολογία και την αισθητική του και στην αντίληψη του σύγχρονου θεατή. Η μελέτη αποτελείται κυρίως από το θεωρητικό μέρος και η μεθοδολογία που χρησιμοποίησα είναι βιβλιογραφική ανασκόπηση και ιστορική ανάλυση.
Keywords: Cinema; Widgets