Σχεδιασμός και δημιουργία αυτόματου συστήματος ανάπαυλης (time-off) σε κλειστά γήπεδα - Ζαντής, Αντρέας (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η σχεδίαση και δημιουργία ενός ασύρματου συστήματος ειδοποίησης ανάπαυλας (time off) σε κλειστά γήπεδα. Το σχετικό σύστημα αποτελείται από διάφορους αισθητήρες που θα ενεργοποιούν κατάλληλο φωτισμό και ήχο αλλά και θα μεταφέρουν ασύρματα ή και ενσύρματα τις σχετικές πληροφορίες με την βοήθεια κατάλληλου λογισμικού σε κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματείας του κλειστού γηπέδου και σε ταμπλέτα ή κινητό προπονητή ομάδας. Στην αρχή έγινε μελέτη υφιστάμενων συστημάτων και σχετικών αισθητήρων που χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς. Στην συνέχεια έγινε ανάλυση κατάλληλων συστημάτων επεξεργασίας και παραλαβής σημάτων καθώς και σχετικών λογισμικών. Στα επόμενα στάδια αναλύθηκε και επεξηγήθηκε η ανάπτυξη και η κατασκευή του συστήματος καθώς και τα διάφορα μέρη που το αποτελούν. Τέλος έγινε περιγραφή της λειτουργίας του, των διαφόρων δοκιμών και αναφέρθηκαν τα τελικά συμπεράσματα.
Keywords: Ασύρματο σύστημα ειδοποίησης ανάπαυλας (time off); Κλειστό γήπεδο; Αισθητήρας