Σχεδιασμός βασικού εξοπλισμού για νεαρούς τουρίστες που επισκέπτονται τη Λεμεσό - Κρητικού, Νέδη (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι ο σχεδιασμός βασικού εξοπλισμού για νεαρούς τουρίστες που επισκέπτονται τη Λεμεσό. Ο τουρισμός στην Κύπρο κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην οικονομία. Παρόλα αυτά μέσα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε τα περισσότερα σουβενίρ της αγοράς είναι τυποποιημένα και παρασκευασμένα σε άλλες χώρες. Μέσα από τη δημιουργία ενός βασικού τουριστικού εξοπλισμού για τη Λεμεσό επιτυγχάνεται ο στόχος της μελέτης μου. Το πρώτο στάδιο της μελέτης αποτελείται από μια βιβλιογραφική ανασκόπηση μέσα από την οποία ερευνώνται έννοιες βοηθητικές για την συνέχεια του έργου. Ακολουθεί η μεθοδολογία έρευνας. Η μεθοδολογία έρευνας που θα ακολουθηθεί είναι η έρευνα δράσης. Η πρώτη φάση της μεθοδολογίας αποτελείται από οπτική έρευνα και συλλογή δεδομένων, καθώς η δεύτερη φάση αφορά τον σχεδιασμό καρτών, χάρτη, τετραδίου – journal και αυτοκόλλητων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γίνονται αξιολογήσεις, καθώς επίσης και επανασχεδιασμοί μέχρι το τέλος της μελέτης.
Keywords: Σουβενίρ; Τουρισμός; Κάρτες; Χάρτης; Souvenir; Tourism; City branding; Playing cards; Map