Ανάλυση και σύγκριση διαφόρων αλγορίθμων ανίχνευσης του κέντρου της κόρης και της περιφέρειας της ίριδας των ματιών μέσω κάμερας χαμηλής ποιότητας - Τσαππαρέλλας, Κυριάκος (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Σε αυτήν την εργασία έχουν επιλεχθεί να υλοποιηθούν και να αξιολογηθούν 2 σημαντικοί αλγόριθμοι από την βιβλιογραφία για ανίχνευση της περιφέρειας της ίριδας σε πραγματικό χρόνο. Μετά από τροποποιήσεις ο πρώτος αλγόριθμος παρουσιάζει μεγάλη ακρίβεια όσο αφορά τον εντοπισμό του κέντρου της ίριδας με αρκετά καλές ταχύτητες. Ωστόσο ο δεύτερος αλγόριθμος παρουσιάζει ψηλά ποσοστά στην εύρεση της σωστής ακτίνας της κυκλικής περιφέρειας της ίριδας με χαμηλές όμως ταχύτητες. Ένας συνδυασμός των δυο έχει προταθεί και υλοποιηθεί σε αυτήν την εργασία. Ο συνδυασμός έδειξε ότι ανεβάζει σε πολύ ψηλά επίπεδα την ακρίβεια αλλά με κόστος την πτώση της ταχύτητας. Τέλος, γίνεται μια σύγκριση των αλγορίθμων που αξιολογήθηκαν εδώ με τους πιο σύγχρονούς και σχετικούς αλγορίθμους. Κάποιες από τις μεθόδους έδειξαν συγκριτικά πολύ ψηλά αποτελέσματα ακρίβειας.
Keywords: Αλγόριθμοι; Κάμερα χαμηλής ποιότητας