Kαμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τη σχιζοφρένεια - Μιχαήλ, Άντρια (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
Η απουσία μιας ενημερωτικής καμπάνιας με πληροφορίες και μηνύματα ευαισθητοποίησης για τη σχιζοφρένεια στην Κύπρο, ώθησε την γράφουσα στο σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας καμπάνιας, της «Καμπάνιας κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τη σχιζοφρένεια» στα πλαίσια της κυπριακής κοινωνίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, κρίθηκε σκόπιμο σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος. Στο στάδιο αυτό μελετήθηκαν σημαντικά άρθρα εμπειρογνωμόνων που ασχολήθηκαν με το θέμα. Για τη διερεύνηση των ερευνητικών ερωτημάτων ακολουθήθηκε η μεθοδολογική προσέγγιση της έρευνας δράσης ως την καταλληλότερη γιατί βοήθησε να βελτιωθεί η καμπάνια σταδιακά, και πρόσφερε ιδέες για το τη θα μπορούσε να γίνει μελλοντικά. Η ολοκλήρωση της έρευνας δράσης βοήθησαν την γράφουσα να καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα και εισηγήσεις για τη βελτίωση της καμπάνιας.
Keywords: Σχιζοφρένεια; Καμπάνια; Κοινωνική ευαισθητοποίηση