Διαγνωστικά θέματα λογοθεραπείας - Kambanaros, Maria (My University, 2007)
Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στις αρχές και μεθόδους αξιολόγησης των σημαντικότερων διαταραχών επικοινωνίας. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρατίθεται υλικό στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει είτε για να το συμβουλευτεί είτε για να το χρησιμοποιήσει στην κλινική πράξη. Έτσι, το βιβλίο αποτελεί μια γενική πηγή κλινικών πληροφοριών για την αξιολόγηση των διαταραχών επικοινωνίας. Επίσης, έχουν διαφωτιστεί θέματα που σχετίζονται με το θεωρητικό υπόβαθρο της αξιολόγησης στην επιστήμη της λογοθεραπείας. Στη συνέχεια αναλύεται πώς οι θεωρητικές αρχές των πρώτων κεφαλαίων εφαρμόζονται στην κλινική πράξη. Τέλος, συμπεριλαμβάνετε η τάση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που δίνει έμφαση όχι μόνο στην επικοινωνιακή διαταραχή αυτή καθαυτή αλλά και στις συνέπειες της στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή του ατόμου με διαταραχή.
Keywords: Speech disorders; Diagnosis; Logotherapy; Speech disorders in children; Dyslexia