Οπαδική επικοινωνία στο διαδίκτυο - Ππασιά, Σοφία (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο Οπαδική Επικοινωνία στο Διαδίκτυο εκπονήθηκε από την Σοφία Ππασιά, φοιτήτρια του 8ου εξαμήνου του Τμήματος ΕΣΔ του ΤΕΠΑΚ υπό την επίβλεψη του καθηγητή Στέλιου Στυλιανού και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012. Αυτή η εργασία έχει σκοπό να μελετήσει τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία μεταξύ των οπαδών και τα νοήματα που αποδίδονται στα μηνύματα που ανταλλάζονται. Τα δεδομένα αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο και όχι άλλα αθλήματα. Συλλέχθηκαν δεδομένα από εννιά συνολικά ιστοσελίδες πέντε κυπριακών ομάδων: της ΑΕΛ, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της Ομόνοιας. Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτουν εννιά κατηγορίες νοημάτων που είναι: ο Ύμνος στην ομάδα, η Ομάδα, η Αρνητική στάση απέναντι στα αρμόδια όργανα, οι Προκαταλήψεις, το Κοινωνικό, το Θρησκευτικό, το Εθνικό, το Πολιτικό και Εμπλέκονται οι αντίπαλοι. Αυτά τα ευρήματα προέκυψαν μετά από ποιοτική ανάλυση περιεχομένου εννιά συνολικά ιστοσελίδων από πέντε κυπριακές ομάδες: της ΑΕΛ, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα και της Ομόνοιας.
Keywords: Soccer; Football fans; Social networks; ποδόσφαιρο; Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου; κοινωνικά δικτύα