Διαφημιστική εκστρατεία για ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης - Μιχαήλ, Κωνσταντίνα (My University, 2022)
Η πτυχιακή αυτή εργασία αφορά την παιδική κακοποίηση και τις μετέπειτα μακροχρόνιες επιπτώσεις που μπορεί να φέρουν στο άτομο που έχει βίωση την κακοποίηση επίσης καλύπτει και του λόγους που μπορεί κάποια θύματα να μην προχωρήσουν σε καταγγελίες και το πως αυτό επηρεάζει έμμεσα το μέλλον. Γίνεται περιγραφή για τη δημιουργία και αξιολόγηση μιας διαφημιστικής εκστρατείας που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους κύπριους πολίτες ηλικίας από 18 ετών και άνω όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Για την εκπλήρωση της εκστρατείας αυτής εκτελέστηκε πρώτα μια βιβλιογραφική ανασκόπηση όσο αφορά την παιδική κακοποίηση , είδη παιδικής κακοποίησης και ορισμούς που την περιβάλλουν. Έπειτα αναφέρονται ποσοστά και έρευνες που αφορούν την Κύπρο και την σχέση που έχει με το θέμα αυτό. Η έρευνα δράσης ήταν η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την εργασία αυτή όπου έγινε η σχεδίαση και η ανάπτυξη τεσσάρων (4) ποστερ .Η πορεία που πάρθηκε για την αξιολόγηση των ποστερ αποτελείτο από δυο φάσεις οι οποίες περιείχαν συνεντεύξεις όπου συμμετείχαν έξι(6) άτομα. Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα δράση, καταγράφτηκαν πληροφορίες και συμπεράσματα.
Keywords: Παιδική κακοποίηση; Οπτική επικοινωνία; Εκστρατεία; Ευαισθητοποίηση; Child abuse; Visual communication; Campaign; Awareness